Снимка: Булфото
fallback

Върховна касационна прокуратура (ВКП) е поискала ползването на СРС-та срещу Ваньо Танов, директор на Агенция "Митници".

Oще по темата
Това е станало в рамките на досъдебно производство за съмнения за контрабанда срещу група лица, спрямо които са приложени специални разузнавателни средства, обяви в парламента председателят на подкомисията за СРС-та Явор Нотев.

"В предстоящата ни работа предстои да се уточни информацията, която е събрана в периода, в който са прилагани СРС, за да може оттук нататък да дадем отговори на въпроси, които и вас ви вълнуват – събрани ли са разговори, такива каквито се появиха в медиите, дали са от групата, която е установена и се правят чрез СРС-та, дали е налице пълна идентичност между разговорите и съответно лицата, които се сочат като кореспонденти", посочи той.

"Оттук нататък не бих искал да коментирам съдържанието на СРС-тата", заяви Нотев.

По думите му са спазени законовите изисквания за прилагането им, но допълни, че разрешението за СРС-тата е получено от градския съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

яааа

преди 13 години

Щом си гербер априори си ***.И да ти се обяснява няма да рязбереш. По лесно е да продължиш да цункаш еди кого си ниско под кръста.

60

X

преди 13 години

Експертизата е показала, че записите са истински. Първо mp3 e компресия със загуба на информация, което довежда до "неестествено изкривяване" на амплитудата. Експертите явно са такива и казват, че това "може да се дължи ", а не "дължи се" на манипулация, защото знаят, че иначе ще им се смеят. Второ само непрофесионалист ще пусне звук от компютър и ще го записва с микрофон!Непрофесионалист не може да направи манипулация, която "поради лошо качество не може да се открие"

59

Анонимен

преди 13 години

На Танов синът, заедно със Стенли, доведеният зет на Бойко са разследвани за контрабанда на наркотици - амфети. Никой нищо не казва по този въпрос. Кой отново прави чадър ? Медиен ?

fallback