Снимка: Булфото
fallback

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поиска вот на доверие от Изпълнителната комисия на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На утрешното заседание на правителството премиерът ще предложи Министерския съвет да поиска от Народното събрание гласуване на вот на доверие за цялостната политика на управляващите.

Борисов е обявил пред ръководния орган на партията „своето непоколебимо решение да се стигне до тази процедура“.

„Изпълнителната комисия подкрепи напълно и единодушно гласува решението на председателя на ГЕРБ и министър-председател“, се посочва в съобщението.

Ходът на Бойко Борисов идва в деня, в който БСП обяви, че започва консултации за вот на недоверие към правителството заради скандала с подслушаните разговори на висши държавници.

В петък соченият за близък до Алексей Петров вестник "Галерия" оповести поредната порция записани разговори на шефа на агенция „Митници“ Ваньо Танов.

В последното изтекло „СРС“ Танов разговаря с министър-председателя. От записа се чува, че  Борисов иска от митническия шеф да прекрати проверка в пивоварна на Михаил Михов – Мишо Бирата.

Oще по темата

Междувременно Европейският парламент и Европейската комисия реагираха на случващото се у нас.

ЕК поиска от страната ни информация дали аудиозаписите са законно направени или не. Евродепутатът Станимир Илчев пък поиска от трибуната на ЕП помощ от европейските институции за преструктуриране на българските специални служби.

Процедурата по искане на вот на доверие в НС се инициира от правителството. За да мине вотът в парламента са необходими 50% плюс един от гласовете на депутатите.

Ако кабинетът получи тези гласове, не може да бъде искан вот на недоверие. Ако обаче не събере необходимата подкрепа, което е малко вероятно предвид разпределението на силите в НС, правителството трябва да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

748

Трактора и Янка в

преди 13 години

Записите не са оригинални и са с променени параметри, съобщиха от Прокуратурата на Р България, която смята за необходимо да уведоми обществеността, че днес следобед е получено заключението на фоноскопската експертиза за аудиозаписите от СРС.

747

Венелин

преди 13 години

Маневри за отклоняване на вниманието - от началото на годината ВСИЧКО ПОСКЪПНА, ДАНЪЦИ И ТАКСИ СЕ ВДИГАТ, хората трябва да се баламосват, за да не гледат новите сметки, които пристигат!

746

Цецко

преди 13 години

Е що за малоумие е тоя вот? С това мнозинство! Това е все едно ББ сега да налее пари в бан, за изследвания относно формата на земята - кръгла или плоска. Резултата на вота е очевиден. Несигурен ли се чувства ББ, та прави тоя кух спектакъл? Или имитира "приятеля" си от ботуша...Разбира се Волен побърза да се предложи. Сори за думата, ама си е цирк.

fallback