Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на Атака Волен Сидеров вече е заявил подкрепата на партията към кабинета „Борисов“ за предстоящият вот на доверие в парламента.

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова пред агенция Фокус. Тя допълни, че Сидеров е заявил „безрезервна“ подкрепа към управляващите.

По думите й, ако искането на Министерския съвет бъде внесено в парламента в сряда, то вотът на доверие може да бъде гласуван от депутатите още в четвъртък.

ГЕРБ има 117 депутати в Народното събрание, а Атака има 20 места. Простата сметка показва, че дори без подкрепата на другите партии, гласовете им ще бъдат достатъчни, за да мине вотът.

Зам.-председателят на Атака Павел Шопов определи решението на премиера Борисов да поиска вот на доверие като „изключително силен политически ход“, предприет в момент на „тотални, пълни и всевъзможни опити за дестабилизация в страната“.

Oще по темата

„С този ход министър-председателят взима нещата в свои ръце и ще устои на опитите за дестабилизация чрез СРС-та“, коментира Шопов пред БНТ.

Той направи аналогия с вота на доверие, поискан от Филип Димитров през 1992 г., но заяви, че тогава, за разлика от сега, правителството не е имало пълна подкрепа.

Депутатът от Синята Коалиция Веселин Методиев изтъкна, че и вотът на доверие, и вотът на недоверие трябва да отговорят на въпроса ще спрат ли скандалите в държавата.

„Тези силни ходове – на опозицията и на премиера Борисов, в момента няма да потушат  скандала“, коментира синият депутат. Методиев е на мнение, че е важно да се гласува за определени политики на правителството.

Според зам.-председателя на ПГ на ДПС Камен Костадинов с вота на доверие ще стане ясно коя е опозицията и кое е мнозинството в Народното събрание.

„ДПС е опозиция и сме се държали като такава от първия ден“, заяви Костадинов, който поздрави премиера за тази „смела и европейска постъпка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Глупаци!

преди 13 години

Така! Гледам, че само комунистически и догановски мафиоти пишат тука! Бе вие статия нямате ли си? Доколкото чух Сергей щял да организира гей парад, така че вървете да си четете за него! А сега по темата: и аз не харесвам нито Бойко, нито глупавото му управление, но в случая той е най-малкото зло за България, защото ако се върне отново крадливата и мафиотска тройна коалиция загиваме, като държава!

139

До 145!

преди 13 години

Как кой! Тройната угъзиция, за да ни го набута още по здраво от преди!

138

бг

преди 13 години

Повтарям въпроса си. Кой идва на власт ако утре правителството на Бойко падне? Отговор: Служебно правителство на агента Гоце, което за няколко месеца да съсипе държавата така, че после ГЕРБ пак като спечели изборите да не могат да се оправят и страната да потъне в поредната национална катастрофа. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ПРЕДАТЕЛИ? ВОЛЕН ПРАВИ ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО И ДОБРО НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

fallback