Снимка: Булфото
fallback

България трябва да си напише домашното за Шенген. Тази позиция изрази еврокомисарят за данъчно облагане и митнически съюз, одит и борба с измамите – Алгирдас Шемета, след среща в МС с премиера Бойко Борисов.
Еврокомисарят беше категоричен, че ЕС прави обективна оценка на кандидатите.

„Държавите, които вече са членки на Шенген, правят своите собствени изводи и оценки и въз основа на тях вземат решение на ниво Съвет. Затова казвам, че всеки трябва да си напише домашното“, посочи той.
Според него България полага много сериозни усилия, за да се справи с измамите. Все още обаче съществували известни проблеми в тези области.

„На първо място те са със съдебното приключване на случаите, разследвани от ОЛАФ. И тук не виждаме за съжаление добър резултат. Това създава среда, която подпомага хората, склонни да извършат измами, допълни Шемета.

„Убеден съм, че следващата година България, в частта си съдебна система, ще бъде много по-стриктна, по-прецизна. Защото уважаемите хора от съдебната система виждат, че няма пресконференция или тема, която да не започва с съдебната система, и то като негатив“, увери от своя страна Бойко Борисов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

НЦИОМ

преди 13 години

НОВА ПОДРЕДБА НА ПАРТИИТЕ:ГЕРБ ПАДА НА 9%РЗС СЕ КАЧВА НА 7%

61

Руди

преди 13 години

Интересно ми е какво мислят по въпроса Таня Путиянен и Путкомафани от ЮАР! В Шенген ние няма да влезем не и докато ГЕРБ са на власт!

60

Фанети Мазакура

преди 13 години

Everything is a "FULL TESTICLE" in Bulgaria !!!

fallback