Депутатите от ГЕРБ от здравната комисия защитиха 100% евентуално разследване срещу вицепремиера Цветан Цветанов заради скандала Горна Оряховица.

„Считаме, че е най-удачно прокуратурата и разследващите органи да свършат своята работа в този момент”, заяви в отговор на искането на Иван Костов председателката на здравната комисия Десислава Атанасова.

Тя призна, че не е запозната с лекарската експертиза, която опроверга твърденията на Цветан Цветанов, че бебето в горнооряховската болница е родено живо.

Атанасова отговори на въпрос дали не би искала да се запознае като професионалист с документа с „не ми е работа”.

„Не можем всеки един тривиален случай да го подлагаме на анкетни комисии”, още по-рязък беше депутатът Пламен Цеков в опит да защити колежката си.

Членовете на здравната комисия разясниха, че се занимавали с „глобалните проблеми в системата на здравеопазването”.

Още по темата

Герберите бяха категорични – Цветан Цветанов е направил необходимото да отговори на нападките, но пленарната зала не го е допуснала.

Според тях случаят се използва за политическите цели на партии, които губят обществено доверие.

„Определени трагедии и определени неблагополучия в системата на здравеопазването се използват с една-единствена цел – не да помогнат здравеопазването да стане по-добро, а да трупат рейтинг на гърба на ГЕРБ там, където управляващите нямат вина”, категоричен беше Цеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase