Касим Дал. Снимка: Булфото
fallback

Има пряка връзка между разработката "Лиани", оставката на Касим Дал и избухналите тези дни скандали с използването на СРС-та, обяви един от основателите на ДПС Осман Октай пред "Радио Фокус".

През ноември 2008 година бившият директор на ГДБОП генерал Ваньо Танов разказа за незаконното финансиране на ДПС, разкрито от разработката "Лиани".

"Много хора са заинтересувани от това да не излезе истината за "Лиана". Аз винаги съм го твърдял и продължавам да го твърдя - проблемът в България е политическата корупция", заяви преди повече от 2 години настоящият шеф на митниците Ваньо Танов.

По думите на Октай решението на Касим Дал е "стартирало от онзи период, когато е станало така нареченото самоубийство на Ахмед Емин в сараите".

Октай допълни, че като член на Комисията по национална сигурност и вътрешен ред Касим Дал е стигнал до информация както за финансирането на ДПС, така и за кръгове, които обръчите на ДПС финансират.

Oще по темата

Именно срещу т.нар. черни каси на ДПС ГДБОП стартира разработката "Лиани". Тя е тръгнала от делото "Сови", в което са били установени редица митнически далавери.

След смъртта на Ахмед Емин - началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, през октомври 2010 г. "Синята коалиция" обяви, че именно разработката е причината за мистериозната му смърт.

Осман Октай изрази и мнение, че по всяка вероятност решението на Дал има връзка и с посещението на турския премиер Ердоган през октомври 2010 година.

Тогава Ердоган не се срещна с Ахмед Доган, но за сметка на това отдели час и половина време на Касим Дал. 

Това веднага породи слуховете, че именно Дал е най-вероятният заместник на Доган в ДПС.

Веднага след оставката си в сряда Касим Дал заяви пред Dnes.bg, че остава в Централния съвет на партията и депутат от ДПС. Така той отговори на въпрос дали иска отстраняването на Доган, или смята да развива паралелни структури.

В мотивите за оставката си той обаче посочва, че няма амбиции и никога не е имал към лидерското място в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Касим взел-дал

преди 13 години

А ти мангалино да си чувал българин да заравя жива дъщеря си? Да си чувал някои българи да убиват жените си с камъни? Да си виждал някъде по дебели и по грозни женоря както вТюркия. Да си виждал някъде по невеж и неграмотен народ от тюрките? В Европа е пълно с турски джебчии и тлъсти турски *** - ако не си ходил там то да ти кажа. Няма нация която да е по презирана в Европа от тюрките и да ги наричат подиграватерно "пуйките". *** на християните целувайте, че ви дадоха култура.

150

анонимен

преди 13 години

абе кой си рита канчето с манджа..освен ако не е притиснат от някой който знае за кирливите му ризи...всичко е само и единствено политика...без значение какво ви говорят,,,айдееее

149

Билбо

преди 13 години

Работил съм и познавам хора от почти всички етнси в БГ. Само от българите и от *** нищо не става! Българите ще те лъжат, подиграват и предават. *** ще те лъжат, мързелуват и крадат. И българите и *** са страхливи, алчни и зли душици. Е, има и изключения, но са редки и само подсилват общото впечатление. Изглежда са такива и емигриралите в чужбина, защото вече цял свят ги знае като такива.

fallback