Владимир Тошев. Снимка: parliament.bg
fallback

Депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев обяви, че не е подкрепял подписката на РЗС за свикване на Велико народно събрание.

Тошев разбрал, че подписът му фигурира в инициативата на РЗС при проверката на ДАНС за автентичността на подписката.

"Нито аз, нито съпругата ми сме подкрепяли подписката. Не съм имал и идея да се подписвам, не знам къде са правили тези подписки, силно съм възмутен как се злоупотребява с личните ми данни", каза депутатът пред журналисти.

"Ако компетентните органи не се самосезират по случая, ще си търся правата, защото това е изключителна манипулация", завърши Тошев.

Председателят на Комисията по правни въпроси Искра Фидосова посочи, че проверката от ДАНС е извършена по повод изпратен до агенцията сигнал за злоупотреби.

"Това, което се установява от агенцията, за мен е сериозно и тежко нарушение, и не може да бъде оставено без последствия", коментира тя.

По-рано днес от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха писмо на председателя на ДАНС Цветлин Йовчев до Цецка Цачева, в което се посочва, че проверка на ДАНС е установила закононарушения (манипулиране на подписи, данни и мъртви души - бел.ред.) в подписката на РЗС.

Oще по темата

Заради данни за извършени престъпления от Наказателния кодекс е сезирана Софийската градска прокуратура.

Лидерът на РЗС Яне Янев отказа коментар, но допълни, че ще говори по темата за подписката в петък на редовната пресконференция на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 13 години

Сред 600 те ХИЛЯДИ подписа (600 000 - за ГЕРБери пояснявам) имало 400 недействителни!Ужас! значи 599 600 човека са се подписали че искат ГЕРБ да си ходи и да има ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!Е, наистина е тъпо да ползват ДАНС като истривалка, но нали Цецо е ченге от ДС а Бойко е просто ченге, не трябва да ни изненадва!

74

статистик

преди 13 години

често се питам след поредния ултиматум на яне янев ,дали е нормален този човек и ако не е какво прави в нашия парламент.не му ли е малко неудобно на този празнодумец непрекъснато да поставя срокове пък и кой ли вече му вярва.

73

марти

преди 13 години

А на ДУПЕТАТИТЕ на Тракториста вярваш ли???

fallback