Снимка: Булфото
fallback

Почти без дебат мина опитът на опозицията да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва всички обстоятелства около назначаването и освобождаването на бившия шеф на фонд „Земеделие” Калина Илиева.

Левицата предложи органът да е 6-членен състав – по депутат от всяка група, плюс един независим.

Всички аргументи в полза на анкетната комисия изтъкнаха и зам.-председателят на „Коалиция за България” Ангел Найденов, и бившият министър по еврофондовете Меглена Плугчиева.

Нито един депутат от мнозинството обаче не отвърна на призива на председателя на парламента за мнения по темата.

„Не може представителите на ГЕРБ в парламента да нямат позиция по въпроса – да станат и да кажат искат ли да има такава комисия”, възмути се обаче социалистът Пенко Атанасов.

„Обърнахме държавата с главата надолу”, възкликна той, с което само предизвика аплодисментите на ГЕРБ.

И все пак емоцията му имаше ефект. Думата от управляващите обаче взе бившата училищна директорка и настоящ експерт по здравни и образователни въпроси – Снежана Дукова.

Oще по темата

„Зная, че опозицията изпитва сатанинско удоволствие да човърка стари рани. Това е лична вина, която опитвате да пренесете на политическо ниво”, отвърна Дукова.

Според нея вината на Илиева е лична и не може да се отнася на политическо ниво. Депутатката призова да не се губи повече парламентарно време, а да се работи по съществените въпроси.

Антон Кутев обаче зададе допълнителен въпрос към дейността на анкетната комисия. Какви са били останалите 10 кандидати за поста на Калина Илиева, след като е избрана точно тя – с година и половина стаж и фалшива диплома.

И предположи, че явно останалите претенденти за управлението на милиардите от Европа са били чистачи. Един от кандидатите обаче е човекът, който сега е временно изпълняващ длъжността, посочи Кутев.

 „Манипулирането на конкурс при назначаването на директор на ДФ „Земеделие“ е престъпление”, допълни депутатът.

Дукова реши да не се изявява повече и последва гласуване.

С 81 гласа против мнозинството прати казуса с Калина Илиева в историята, оставяйки оттук насетне с него да се занимава единствено съдът. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Гражданин за EРБ

преди 13 години

"Депутатите пратиха в историята Калина Илиева" - 12.01.2011год.В резултат на всякакви такива подобни милиционерски изцепки за 4 гододишен мандат:Данъкоплатците пратиха КОМ.ПАРТИЯ Герб в историята - "ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2013"

134

Българин

преди 13 години

С магистрали и паркчета не става .. трябва и акъл ! Вместо да се насочат големи усилия да се привлекат чужди инвестиции у нас и да се направи масирана атака към външни пазари най-малкото със земеделска продукция (Чужди срани буквално са заляти с вода, гонятги какви ли не бедствия), а ние стоим "почти" безучастно, ние се занимаваме със случай като Танов- Дянков , Илиева , разни операции с наименованието на всякаква морска храна (полза има ли ? ) , СРС -а ..АЛА БАЛА!За кой да гласувам,пак дилема?

133

Безпристрастна

преди 13 години

Лошото е, че явно не на всички им е ясно!Все още има хора, които продължават да се заблуждават и да мислят, че ще се случи някакво чудо и гледат на Б.Б. като на своя месия. Е, айде събудете се, само на думи не става, а такова смешно правителство май не е имало в нашата мила история! Извинявам се за допусната грешка!

fallback