Говорителят на МВнР Весела Чернева. Снимка: БГНЕС
fallback

"България ще бъде готова технически да влезе в Шенгенското пространство през 2011 г.", обяви говорителят на МВнР Весела Чернева в коментар на новината, че Франция и Германия официално искат отлагане на присъединяването на България към Шенгенското пространство през март догодина.

В писмо до еврокомисаря за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом френският и германският министър на вътрешните работи заявиха, че това присъединяване би било "преждевременно", ако се случи през март 2011 г.

"Този дебат е придобил политически характер", поясни още Весела Чернева.

"Нашата задача оттук нататък е още повече да мобилизираме обществото, включително и съдебната система, за да може следващият доклад на ЕК да бъде по-добър от предишния", добави говорителят на Външно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Наследник

преди 13 години

Ами първо да лустросат монистъра, чий син е той? Или бащата с комунистите, синът с демократите, внукът с китайците. Кръвта вода не става.Затова един цар беше казал: "жената му, децата му и целия му род".Като е гарга да е рошава. Бившите комунисти изучиха децата си на Запад, направиха го "демократи" и пак са на власт. Властта не може да се онаследява, аман от тия дето са расли в дантели. Накрая на народа му писва, прави гилотини, стрля по царски дворци и т.н.

66

Анонимен

преди 13 години

"Лошата" тройна коалиция вкара БГ в ЕС. Цената я плати БСП, а не мушмуроците от НДСВ и ДПС, които сега дупе дават да се присламчат към нова новата ракета носител ГЕРБ.

65

Джугашвили

преди 13 години

Да хващаме сопите и към МС!

fallback