Снимка: БГНЕС

"Не съм обиден на премиера Борисов заради искането на моята оставка, това е политика. Министър-председателят знаеше за моето минало, но изглежда сега такъв е бил моментът".

Това каза пред БНТ подалият оставка министър без портфейл Божидар Димитров.

"Аз съм историк и знам, че понякога в историята стават такива работи, допълни той. При мен нямаше истински скандали, нямаше „калинки” и подобни неща", подчерта Димитров.

"Не съжалявам, че се посветих на каузата на ГЕРБ. Аз продължавам да вярвам в нея и ще работя за осъществяването й", категоричен бе той.

Още по темата

"Не оставам без работа, връщам се в Националния исторически музей, където ще работя по няколко важни проекта", заяви вече бившият министър.

"За недовършена работа смятам Закона за българските общности в чужбина, който беше почти готов", каза още Божидар Димитров.

"С действията си ГЕРБ върви към затваряне на страницата с дипломатите-агенти на тайните служби. Смятам, че дебатът по тази тема трябваше да приключи в началото на прехода, защото 20 години по-късно ние продължаваме да говорим за лица, които трябваше да са или в пенсия, или на някакви други длъжности, но не и представляват страната ни във външнополитически план", коментира и вицепремиерът Цветан Цветанов.

По думите му скандалите от последните седмици влияят на общественото одобрение.

"Това е тактиката, която приложиха нашите опоненти, които се възползваха умело от тази ситуация. В момента не се говори за реалните политики, които вълнуват обществото и които са по-важни от поредни скандали, които биха могли да генерират някакво напрежение", посочи МВР шефът.

"Труден ще бъде изборът за заместник на Павлин Димитров. В рамките на седмица ще се вземе решение по този въпрос. Надявам се да вземем най-бързото решение, за да не се спира работата", добави още Цветан Цветанов.

Той заяви, че всички бивши сътрудници на ДС не му тежат като камък, защото те не определяли политиката на министерството.

"В МВР 80% от служителите са на възраст около 40-45 години и това са хора, които преминаха през много евроатлантически академии и школи, за да повишават своя капацитет", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase