Снимка: БГНЕС
fallback

Около час продължи срещата между външния министър Николай Младенов и депутати от „Коалиция за България”. На нея първият дипломат трябваше да информира народните представители за случая с огласения списък с български посланици, които са били служители на ДС.

Младенов излезе видимо ядосан след разговора си със Сергей Станишев. Той разказа, че е информирал групата на социалистите за направените разкрития, какви са стъпките, които МВнР ще предприеме, и какви са възможните рискове.

„Всяка политическа сила сама взима решение за своите действия. Правителството ще предложи законови промени, разбира се, всеки от гледна точка на собствения си анализ ще прецени”, отсече Младенов и повтори констатацията „Намираме се в 2011 година, веднъж завинаги тази страница в българската история трябва да бъде затворена”.

След това външният министър побърза да напусне парламента и пренебрегна въпроса дали законопроектът, който правителството ще предложи, ще има лустрационен характер.

„Не съм доволен от поведението на министъра”, бяха първите думи на Сергей Станишев на излизане от залата. Лидерът на БСП сподели, че не се е чувствал като на дискусия.

„Казва се на опозицията: правителството е решило първо, второ и трето и това ще се случи”, оплака се от ултимативния тон на Младенов Сергей Станишев.

Oще по темата

На срещата не е обсъден и начинът, по който МВнР ще отзове въпросните дипломати, нито дали ще се търси диалог с президента Георги Първанов. Държавният глава е този, който назначава посланиците, а кандидатурите се предлагат от правителството.

„Темата наистина е много сериозна и този медиен PR, който правят министър-председателят и министърът на външните работи, е абсолютно неразбираем за мен”, каза Станишев.

Червеният лидер беше категоричен, че групата му няма да подкрепи законопроект, в който има лустрационни текстове.

На въпрос дали може да се забрани на бивши кадри на ДС да бъдат дипломати, без това да е регламентирано в закона, Станишев отговори: „Не виждам как ще стане  – това си е лустрация”.

Лидерът на БСП призова да не се стига до пореден конфликт между правителството и президентството, защото щяло да е „глупаво и безотговорно”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Анонимен

преди 13 години

Корупцията, мафиотщината, рекетьорството и всички беззакония СА РОЖБА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БКП/БСП. Това само слепите и глухите не са разбрали още.БСП е изгорял бушон и НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ !!! Ама НИКОГА !!!А на тоя съветски гьотферен мазен и сополив безочлив *** зомбясан товарищ САТАНиШЕФ ТРЯБВА ДА ВРЪЧАТ..... ЕДНА КИРКА И ЛОПАТА да бачка по магистралите ЗА ДА РАЗБЕРЕ ОТ КЪДЕ ИДВА ХЛЯБА ама по 12 часа на ден без почивка и да му лепнат една лепенка на смрадливата голословна плямпаджийска мутра - за да не дрънка врели-некипели.

168

Анонимен

преди 13 години

Тоя -предател и марионетка на Москва, който се снима в медиите на фона на национални символи като герба, Левски и Ботев и Кирил и Методи и националния флаг за да промива мозъците на тъпите селяни, че олицетворява българщината, живее в света на своите болни фантазии:1.Че комунизма никога не се е сгромолясвал с гръм на световен план и още е на мода.2.Че неговите безброй беззакония ще си останат неразкрити и никога няма да бъде наказан и осъден на затвор за държавна измяна и корупции за милиони.3.Че никога няма да му разкрият банките в които е внасял милионите взети от престъпния свят на мутрите за да им слага чадър4.Че вечно ще има власт и достъп до медиите ДА ЛЪЖЕ И МАНИПУЛИРА НАРОДА КАКТО СИ ИСКА.Корабът на престъпния свят вече почна да потъва и всички корабокрушенци червени мафиоти и престъпници са в паника. Кръв пикаят и със сетни сили се опитват да спрат ГЕРБ който им потопява кораба. НО НИЩО НЯМА ДА СПРЕ ТОЗИ ПЪТ ПРОГРЕСА И НАХЛУВАНЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ЗАКОННОСТТА В ТАЗИ РОБСКА ДЪРЖАВА. youtube/watch?v=P9c-5Z_Zfog&feature=related

167

Анонимен

преди 13 години

Тъжното е, че за пореден път ще освободят опитни доказани професионалисти, а истинските, вредни, дългогодишни доносници, опасни за всяка система и всички времена, отново ще бъдат покрити и оставени да развиват "полезната" си дейност, състояща се главно в това да съсипват по-способните си колеги. Както вече 20 години го правят много успешно.

fallback