Снимка: БГНЕС
fallback

"Много ме е срам от тези назначения". Така премиерът коментира пред журналисти скандала "посланик–доносник".

"20 години след това... И не знам утре как ще си погледна колегите в Брюксел и не знам как ще отговоря, ако ми кажат: "Верно ли си ми пратил посланик...?" Те не знаят кой ги е пратил – предишното правителство и президентът, не знам как ще им отговоря.

Затова с министър Младенов, с политическа партия ГЕРБ, твърдо сме решени в парламента да отстоим отзоваването на всички тези посланици и оттук нататък повече да не се назначават бивши агенти или служители на ДС по нашите посолства", категоричен бе той.

В сутрешния си коментар по темата премиерът обяви, че с "тези хора трябва да се разделим".

"Не случайно, когато сме казвали, че бившата ДС е навсякъде и всъщност половината от посланиците ни, щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.

"Правителството иска да затвори вратата в дипломатическите служби за тези хора", категоричен бе и министърът на външните работи Николай Младенов.

"Всички назначения, които са в пълномощията на Министерския съвет – това са генералните консули, ще бъдат преразгледани", категоричен бе той.

Oще по темата

По-късно стана ясно, че правителството ще предложи на Народното събрание законодателно решение, с което да не се позволява оттук нататък България да се представлява в дипломатическите служби от хора, свързани с тайните служби.

Единствено от левицата скочиха срещу отзоваванията на посланици и консули, както и срещу политическия натиск от ГЕРБ за тяхното оттегляне.

"Огласените данни са с давност повече от 20 години и стойността им има единствено и само морални измерения", обявиха от "Позитано" 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

462

kosta

преди 13 години

За кой ли път се убеждавам,че сме нация от ***,лицемери,подлеци и предатели и чуждопоклонници. За този съвремения образ на българина и подобни черти в неговия характер са се погрижили както турските поробители през петвековното робство,така и борците-интернационалисти за "правда и свобода" или просто комунисти дошли на власт на гърба на съветската армия 1944г. 1-милион комунисти и още толкова доносници преди промените.Какво искате от такъв народ.Замислете се.

461

FYI

преди 13 години

482, има по-просто решение. Ограждат се с решетки свестните хора в България, а тие, дето не са свестни, ще останат зад решетките. Много малко материал ще отиде за решетки. Нали?

460

велзевул

преди 13 години

Будала, Такъв ще си умреш!!Не може да вкараш цвета на нацията в затвора. ГЕРБ ще строи нов затвор за 1500 души , но ще побере ли толкова народ?

fallback