Депутати от „Коалиция за България” се включиха в скандала с пътуването на Вежди Рашидов до Италия с частен самолет на разноски на актрисата от български произход Мишел Бонев.

Левицата внася сигнал в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси, защото това според Корнелия Нинова е единственият орган, който по закон може да провери всички факти и да излезе с официално становище.

Заедно с това Нинова иска изслушване на Вежди Рашидов в пленарната зала, което той бил длъжен да направи по закон.

От БСП призоваха и премиера Бойко Борисов да не мълчи по темата, като му припомниха подобен скандал с изгубилия няколко поста в ГЕРБ Лъчезар Иванов.

"Ако си мисли, че по този начин ще избегне негативите и че те не се трупат на неговата глава, много се лъже”, предупреди приятелски Корнелия Никова.

Не толкова приятелски обаче се отнесе нейният другар Петър Курумбашев към културния министър Вежди Рашидов.

Депутатът сигнализира за малка, но съществена поправка в бюджета за следващата година, която щяла да ореже парите за кино.

"Досега държавата била задължена да финансира минимум 7 игрални филма годишно. В проектозакона обаче било записано „при възможност” и "до” 7 филма. „Какво означава до 7 филма? Например 0 филма дали е толкова”, попита риторично Курумбашев.

Ако поправката мине, „Коалиция за България” ще поиска оставката на министър Вежди Рашидов, категоричен беше депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase