Ахмед Доган, Румен Петков и Сергей Станишев са национални съкровища. С това впечатление остана лидерът на ДСБ Иван Костов, който попита премиера Бойко Борисов защо продължават да се харчат луди пари по охраната на тези политици.

"Как е заплашен господин Станишев? Защо се плащат гигантски пари за господин Доган, който си стои в Сараите?", обърна се към Бойко Борисов бившият премиер Иван Костов.

Премиерът прочете задълженията на НСО по закон – да охраняват бившите премиери до една година, след като вече са освободили поста, също така – да бдят за сигурността на застрашените народни представители.

И тримата попадали в тази графа, но законът за защита на класифицираната информация не позволявал на Борисов да уточни заплахата.

"Дори 1% да има риск за живота на тези хора. Да, много пари се харчат. Но политическата дестабилност и икономическите загуби на държавата ще бъдат стотици пъти по-големи, ако се случи нещо с техния живот. Скъпо ни е, но този риск като професионалист бих го поел", увери Борисов.

"Вие милеете върху най-скъпо платения хидролог в държавата. Той може да си поеме охраната", непреклонен беше обаче Костов. "Драги ми Станишев, свалете сам охраната си", призова Командира лидера на червената партия.

Още по темата

Бойко Борисов призна Костов като оратор и прие саркастичната му забележка.

Премиерът даже изрази надежда Ахмед Доган да предложи сам да поеме скъпата си охрана от НСО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase