Никола Филчев. Снимка: Булфото
fallback

Бившият главен прокурор Никола Филчев обвини вътрешния министър Цветан Цветанов, че нарушава закона.

Според него МВР шефът е преуморен и раздава обвинения без това да му е работа.

Филчев каза в интервю пред "Дарик", че ако организираната престъпност напада Цветанов от 1 година, то самият той е жертва на същата тази организирана престъпност вече повече от 30 години.

Oще по темата
"Нямам думи, това не подлежи на коментар. В цивилизована държава не се прави така. Че даже понякога и раздава присъди.

Борбата с престъпността трябва да се води със законни средства. А това, което е подхванал, минава границата.

Цветанов е едно много добро момче, възпитано момче, аз го помня - един слънчев човек, стоеше на три метра зад генерал Борисов.

Разбира се, той на съвещания не е участвал, идваше - такава му беше ролята, също достойна, не беше началник", завърши бившият обвинител №1 на държавата.

По-рано днес вътрешният министър обяви, че Никола Филчев е заподозрян като поръчител за две убийства през 2000 и 2002 г.

Цветан Цветанов посочи, че става дума за убийствата на прокурора Николай Колев и ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище".

Според вътрешния министър Алексей Петров едва ли е извършителят на поръчката, той е по-скоро възложителят.

В коментар на казанато от Цветанов, Едвин Сугарев прогнозира скорошни белезници за Никола Филчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

Анонимен

преди 13 години

По повод разминаването между твърденията на Юрген Рот и казаното от българския вътрешен министър германският журналист каза следното пред Дойче веле: "Не, очевидно е станало недоразумение. Министърът се позова на Едвин Сугарев и на вдовицата на убития прокурор. Но аз останах с впечатлението, че той смята за достоверни тези показания и че всичко това ще бъде част от разследването на случая."

159

gnom

преди 13 години

филчев е пич,работи и говори професионално

158

До 152

преди 13 години

Ами не е така. Не сме свободна държава. Ако някой си го мисли, то дълбоко се лъже и само си чеше езика. Ние сме някакво странно място, където никой не казва публично интересите си. Но всеки се опитва подмолно да си ги прокарва...Русия, САЩ, мазните франсета, турците, българските, родни прости ченгета, българските родни по-умни ченгета и най-вече българските, родни, най-големи тарикати от ченгетата. А ние останалите се чудим защо изобщо сме българи...

fallback