Снимка: БГНЕС
fallback

"Тази Южна дъга без мен нямаше да я има или щеше да я има след 20-30 години".

Това каза премиерът Бойко Борсиов преди да направи първа копка за реконструкцията на Южната дъга на околовръстния път на София.

Борисов обясни, че "тука се изкарваха и се изкарват много пари до ден днешен от всички тези сервизи и бензиностанции, складове и какво ли не още".

Премиерът припомни как навремето е имало далавера, "когато са преразпределяли земята, когато се е знаело, че един ден Околовръстното ще се разшири. Върнати са земи на частници, други са били продадени", допълни той.

По думите му за отчуждаването на земите трябвало да бъдат дадени 82 млн. лева.

"За да не дадем тези грешни пари, аз и ние ги нямахме, ние препроектирахме тази част на Околовръстното".

Така за отчуждаването на земите били необходими само 20 млн. лева.

Бойко Борисов бе категоричен, че финансирането е осигурено и в рамките на около 20 месеца "ние ще имаме едно прекрасно съоръжение, с което всички да се гордеем".

Oще по темата

Той пожела успех на строителите и им поръча бързо да работят, тъй като това съоръжение е важно за града.

Накрая премиерът пак се заигра и с името на проекта на президента Георги Първанов – "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ).

Борисов каза: "Е, това сме заварили, когато някой спори с нас и когато искат да възраждат това, което сме заварили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

501

аз

преди 13 години

КЪДЕ СИ БАТЕ БОЙКО,КАТО СПЕСТИ 2 МИЛИОНА ОТ ОБЩО 83 СЕ ВИДЯ ДО КЪДЕ СТИГНА НАВОДНЕНО ОКОЛОВРЪСТНО.КЪДЕ СИ ДА ИЗПИЕШ ВОДАТА

500

само констатирам

преди 13 години

Колкото и да пишем тук, колкото и да го плюем, очевадното е че е първият кото прави толкова за България от поне 20 години. Тези магистрали трябваше да се построят през 90-те, или поне когато Европа започна да налива пари.. Нямаме ли нормална Европеиска транспортна система, никога няма да имаме и нормална Европеиска икономика.Факт е че сегашното правителство работи при световна финансова криза, докато предишното не успя при икономическия бум на източна европа и позволи на Румъния да ни изпревари.

499

Анонимен

преди 13 години

И Боко сътвори света за шест дни - така след години ще започва библията!!!! ха ха ха ха ха. Тоя човек се самозабрави направо, то бива да си нарцис ама тоя се оля отвсякъде! Историята вече няма да започва с хан Аспарух а с Бойко Борисов!

fallback