Снимка: БГНЕС
fallback

И на въпрос на петъчния парламентарен контрол, и след това в кулоарите на Народното събрание социалният министър Тотю Младенов избегна отговора за увеличаването на осигурителния стаж от началото на 2011 година.

В залата го подхвана червеното острие Мая Манолова. Според нея тъкмо било намерено решение за увеличаването на осигурителната вноска, и се намесил Симеон Дянков, който се включил в сериала, като просто щракнал телевизора и всичко започнало отначало.

Oще по темата

Тотю Младенов така и не отговори на Манолова дали осигурителният стаж ще започне да се увеличава плавно от следващата година. Но се похвали, че за 8-ми пореден месец безработицата спада и вече е станала 8.99%. Това беше посрещнато с аплодисменти от дясната част от залата, но не последва същата реакция на опозицията.

"Не разбирате ли смешната ситуация, в която изпадате непрекъснато? Не сте в състояние да ми отговорите дали от първи януари следващата година ще бъде увеличаван изискуемият минимален стаж за пенсиониране. Прост въпрос, на който не получавам отговор. Нима не разбирате, че вашата роля на социален министър вече няма никаква тежест. Държите се като главен счетоводител на държавата", обърна се към Младенов Манолова.

Той я увери, че промените ще бъдат гласувани от правителството следващата сряда. Без да уточнява какви точно ще бъдат те, министърът каза, че щели да доведат до адекватни пенсии и намаляване на огромните дефицити, които тройната коалиция е оставила.

В кулоарите на Народното събрание министър Младенов беше посрещнат със същия въпрос – дали от следващата година започва плавно увеличаване на осигурителния стаж. Министърът опита отново да мине с номера за намаляването на безработицата, уточнявайки, че успехът се дължи на добрата комуникация в Съвета за тристранно сътрудничество.

Младенов обаче не пожела да отговори защо днес синдикатите заявиха, че догодина няма да участват в този формат.

Попитан за личното му мнение, без да взема предвид това на Симеон Дянков или на МВФ за осигурителния стаж, Тотю Младенов каза, че "трябва да се търси коненсус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 13 години

*** skiise

30

Анонимен

преди 13 години

Хора, граждани на България, това което Борисов и Дянков са решили да вдигнат пенсионната възраст на 65 години и 40 години осигурителен стаж е престъпление геноцид. Трябва да направим нещо! Не зная дали синдикатите ще се застъпят за нас. Това е разбойнически грабеж на нашите спестявания. Ако 40 години всеки от нас работи и заделя 30 % от заплатата си е голяма парична сума. Средната възраст на мъжете в Б-я е 70 г. Тези престъпници искат да ни отпуснат само 5 г. живот. 40 г.блъскане и 5 г.живот!!!

29

Анонимен

преди 13 години

Това че една престъпна и мошенническа организация като МВФ ти казва каквото и да било - НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО. Стига си плашил гаргите. Като има отрицателен прираст има и "ВНОС" на кадри. Азиатци, Африканци. Това е пътя.

fallback