Снимка: БГНЕС
fallback

Десетки симпатизанти на ВМРО се събраха пред сградата на парламента, докато парламентът обсъжда искането за национален референдум за членството на Турция в ЕС.

То е подкрепено с подписите на близо 330 хиляди души и беше внесено от ВМРО и инициативен комитет.

Привържениците на ВМРО носеха български знамена и плакати с лозунги против влизането на Турция в Евросъюза. С викове „Никога на Турция в ЕС" те призоваха депутатите да гласуват като българи.

Според партията Турция няма място в ЕС, тъй като не е европейска държава и членството й е против българските интереси.

Oще по темата

„Турция не се е отказала да възстановява своето влияние в България. Няма избори в страната ни – може би без тези за домови съвет – в които Турция да не участва. Няма избори в България, в които турски граждани, карани с автобуси, платени и организирани от турската държава, да не гласуват и да не определят бъдещето на стотици български градове“, каза на протеста зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Кметът на Кърджали се избира някъде из Анадола. Искаме ли кметът на София да се избира  в Анадола?“, попита Джамбазки.

Според него Турция финансира всяка обществена поръчка, която нейни фирми спечелят на чужда територия.

„Това е обяснението защо турци строят магистрала „Люлин“, защо турци работят в цяла Северна България, защо турци, които в живота си са построили два паркинга, строят метрото на София“, разпали се зам.-председателят на ВМРО. „Български пари отиват в турската икономика“, подчерта още той.

В същото време в пленарната зала дебатите бяха свързани предимно със законовата дупка по отношение на събраната подписка на 330 000 души. Оказва се, че нейната автентичност не е проверена. Това би трябвало да направи ГРАО, но законът за допитване до народа не го изисква от дирекцията. 

"Ние трябва да знаем при така действащия закон може ли Народното събрание да дебатира по същество. Моят отговор е не", посочи председателят на парламента Цецка Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

попа

преди 13 години

Пичове, не знам дали Турция щяла да стане световна икономика, но аз от 1г. съм се ограмотил и съм спрял да купувам турски стоки, в магазина оглеждам внимателно. Предпочитам да дам 2 лв за неузрял БГ домат, отколкото да им пълна гушите на ***. Като придобием култура на пазаруване и спрем да купуваме турски ***, краставици и тенекии, и вместо това си насочим парите към наши стоки, и ще окапят набързо "голямата им икономика". Тя се гради на износ в бавноразвиващи страни като нас, това е.

79

turkish man

преди 13 години

do mairski vij stadionite "gap arena"v sanliurfa i stadion "kadir has"v kayseri v izto4na turciq i mi kaji dali v sofiq ima takiva stadioni

78

turkish man

преди 13 години

zimni universitetski igri 2011 6te se provedat v grad erzurum iogo izto4na turciq

fallback