Снимка: БГНЕС
fallback

Президентският политически проект постепенно започва да оформя своя профил и да набира скорост.

Русофили, царисти, отцепници от ВМРО и икономически дисиденти са привлечени към каузата, съобщава вестник "Сега".

През последните седмици Първанов сондирал мнения за т.нар. професорска партия "България за всички", която харесал като интелектуален гръбнак на своя проект.

Oще по темата

Отделно водел и разговори за подкрепа и с представители на НДСВ.

Съвсем скоро се очаквало да стартира и нов пропрезидентски сайт - "Аргументи".

Според източници на изданието "България за всички" с лидер Димитър Томов - писател и дългогодишен директор на университетското издателство "Св. Климент Охридски", обединявала русофилските академични среди.

Формацията бе учредена на 8 юли т.г. и в нея преобладават преподаватели от Софийския университет. Тя вече заяви амбиции за участие в изборите наесен и в момента активно изгражда структури по места.

Изборният й щаб се оглавява от проф. Людмил Георгиев, доскорошен член на националното ръководство на ДПС, който внезапно се разграничи от политиката на Ахмед Доган преди месеци.

Идейно "България за всички" се позиционира в центъра и си поставя за цел да обедини българите около общи национални идеали.

В този широк програмен спектър напълно се вписват и отцепниците от ВМРО, оглавявани от пловдивския кмет Славчо Атанасов, които също се очаква да бъдат приютени в президентския проект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

251

аз

преди 13 години

какъвто Перник, такъв и гоце

250

ь

преди 13 години

Партията на АГЕНТ ГОЦЕ СЕДЕФЧОВ ще е партия на агентите от ДС(КГБ)!!!!

249

КАТ

преди 13 години

(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

fallback