Президентът Георги Първанов провежда своята предизборна кампания чрез посещенията си в страната, обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в радомирското Старо село.

“Не виждам защо се бавят с проекта, а и по начина, по който Румен Петков и Курумбашев питат, ясно се показва кои са му хората в партията“, коментира още министър – председателят и допълни:.

"Когато аз бях кмет всички знаеха за проекта ГЕРБ, както и с кои хора ще бъдем и с кои няма да бъдем в коалиция".

По думите му, фактът, че президентът Първанов реализира свои инициативи навсякъде в страната, отговаря на въпросите за неговия политически проект.

Министър – председателят изрази надежда между него и президента да няма противопоставяне по въпросите за образователната реформа, тъй като в изготвянето на закона за висшето образование участва професор Борислав Борисов, който съветва Първанов по въпроси, свързани с образованието.

Бойко Борисов коментира още, че близо 30 000 лева са били изплатени на бившия премиер Сергей Станишев за натрупаните му отпуски.

Има натрупани отпуски на министри от кабинета на Тройната коалиция, съобщи премиерът и увери, че ще издаде заповед на своите министри да присъстват задължително на заседанията на МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase