Снимка: БГНЕС
fallback

 Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от днес Милена Цветанова Дамянова е назначена на поста заместник-министър на образованието, младежта и науката, съобщиха от МС.

Тя ще заеме длъжността на подалата в началото на септември оставка Милка Коджабашиева.

Министърът на образованието Сергей Игнатов поиска тогава тя да се оттегли, защото е изискала от учителите да събират информация и да определят учениците си от коя етническа група в страната принадлежат.

Новият заместник-министър Милена Дамянова е завършила магистратура по "Унгарска филология" в СУ "Св. Климент Охридски" и "Финансов мениджмънт" в Стопанска академия "Димитър А. Ценов" – гр. Свищов, Център за перманентно обучение и квалификация.

Oще по темата

Специализирала е в Унгария. Работила е като международен изпитващ по унгарски език в Будапещенския университет "Лоранд Йотвьош", била е преподавател в Софийския университет и преводач към "Транслингва – Европа" ООД.

Владее унгарски, френски, английски, руски и китайски език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

АМАН

преди 13 години

Това е не образование,а *** ПОЛИТИКА!Не очаквайте нищо добро,когато нямаш представа от образование,а твърдиш"че си ПОЛИТИК на 34-значи си САМО КАРИЕРИСТ!Нищо добро не чака децата ни с министър като Игнатов и ***...ве,дето го е "заитересувало" с живота си!Срам отново за "екипите" на Борисов!!!

27

До Бивш

преди 13 години

Ама "мнението "на Игнатов-египтянина,дето няма един ден пред деца от 7до 18 години-толкова много ме интересува,че ще си го преместя!В системата на Средното образование-винаги се изказват точно такива дето нямат един редови учителски ден в клас-така че мненията на "такива експерти"да си ги закачат на....!Както и твоето на "енженер" от ТКЗС,ДЕТО НИКОГА НОСЪТ ТИ НЕ ПОМИРИСВАЛ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ-А СТЕ ИЗДАВАЛИ ФАЛШИВИ ТЕХНИКУМСКИ ДИПЛОМИ-СРЕЩУ ПЕТ ЛИТРА РАКИЯ И 5 КИЛА ПЪРЖОЛИ!!!!!!

26

дългоушко

преди 13 години

Добре е,че млад човек ще бъде на такъв висок пост.Но визията е едно ,а рутината е друго.Поне малко /10г./стаж е необходим.С-мата трябва да се познава отвътре,зада се вземат правилни решения.Да не бъркаме добрия специалист с добрия ръководител.Успех и желая на това нелеко поприще.

fallback