"Само един ден след като бяха пуснати, задържаните по операция „Всичко коз” се издъниха. Изтеглиха над половин  млн. лв. Откъде да върнем сега тези пари?", попита премиерът Бойко Борисов.

Той коментира съдебната система с думите, че единствено те са взели миналата година 13-а и 14-а заплата.

По повод твърдението на зам. главния прокурор Бойко Найденов, че задържаните по операция "Килърите" са подготвяли физическото му ликвидиране, Борисов каза:

"Не е тема, която аз мога да коментирам".

Премиерът отбеляза пред Нова телевизия, че правителството на ГЕРБ е най-реформаторското правителство, защото за първи път се противопоставя на онези, които 20 години са крали България.

"След две години и половина управление най-много ще се гордеем с метрото, магистралите и борбата с организираната престъпност".

Борисов обаче отказа да коментира отчета на кабинета на ГЕРБ. Той добави, че отчетът е публикуван на страницата на Министерския съвет и всеки може да го прочете, защото... "има факти, които са безспорни", каза Борисов.

Още по темата

"Не случайно сме го написали в доклад и хората могат да го четат. Оттук нататък не бих искал аз да го коментирам, защото имаме доклад на Брюксел и на кредитни агенции, които казват как се движи България", допълни той.

"На тези господа от БАН не им прави чест да протестират. Ако ще протестират, да дойдат днес. Защо ще стачкуват септември, а не днес?", попита министър-председателят и си отговори сам:

"Ще ходят сега на почивка, а септември ще протестират. Септември месец аз може да реша да почивам", заяви Борисов.

"Искам да кажа на хората, че нито ще останат без прогноза за времето, нито ще останат без прогноза за земетресенията", добави той.

Бойко Борисов коментира и престрелките Първанов–Аню Ангелов.

"Кабинетът предлага, президентът подписва указа. Министърът е преценил, че това е човекът и го е предложил. Какво е скандално? Ние предлагаме и ние сме предложили. Ние нали предлагаме? Ние не сме деловодители", отвърна премиерът.

"Той президентът с кой ли министър няма проблем. Аз не се занимавам с неговите съветници", отсече Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase