Снимка: БГНЕС
fallback

"Една година по пътя на европейското развитие на страната".

Така е озаглавен отчетът на правителството, качен на интернет страницата на Министерския съвет.

Там се отбелязва, че след извършения анализ на състоянието на държавата и резултатите от управлението на страната са станали видни реалните причини за натрупаните проблеми:

"Корупционните практики, злоупотреби и примери за неефективно управление на средства надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше в началото", се посочва в документа.

Oще по темата
Кабинетът отбелязва, че през отчитания период въпреки съпротивата, реформите в държавната администрация, здравеопазването, образованието, отбраната, дипломатическата служба, съдебната система и управлението на публичните финанси са стартирали.

Правителството посочва възстановеното доверие на ЕС към страната по отношение на усвояването на еврофондовете и запазването на икономическа и финансова стабилност на държавата в условията на криза.

"Най-важното, което успяхме да променим, бе стилът на политическо поведение и отговорността на управляващите. Безспорните водещи принципи в действията на правителството са прозрачността и диалогичността", пише в документа.

Като пример за това се посочва възможността за достъп до правителствените решения и стенограми на заседанията на кабинета, както и възстановяването на диалога с икономическите и социалните партньори.

"Големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. Това прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", хвалят се от Дондуков 1.

В документа се отбелязва и отговорността на кабинета пред обществото да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса, а да се намалят бюджетните разходи и да се оптимизира администрацията.

"Безспорно големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции".

В отчета се отбелязва, че са направени и необходимите законодателни промени и се изпълнява стратегията за реформа на съдебната система.

"Безспорни са успехите на правителството в борбата с организираната престъпност и злоупотребите със средства от фондовете на Европейския съюз", твърдят от правителството.

Кабинетът "Борисов" описва и намеренията си: продължаване на започнатите реформи, ускоряване на икономическия растеж и преодоляване последиците от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

867

Анонимен

преди 13 години

Бате Бойко от скромност няма да умре.

866

Интереса клати феса

преди 13 години

Какво друго направихте бе смешници ,освен да препокриете ''мафиотските структори и схеми от влстимащи повсеместно'' ,сформирани по времето на ''пикаещия в фонтани''???

865

Анонимен

преди 13 години

Ias sam uspeshna,ama chistq s metla,a ne s prahosmukachka.

fallback