Снимка: БГНЕС
fallback

В ДАНС се краде, има шуробаджанащина при назначенията на кадри, има алкохолни запои, а директорът на "Човешки ресурси” – Аврам Иванов, назначава служителки, които експлоатира сексуално.

Скандалните факти за случващото се в ДАНС изнесоха четирима депутати от партия РЗС – Кристияна Петрова, Георги Терзийски, Тодор Великов и Емил Василев.

Те заявиха конкретни имена на хора, които са в роднински връзки и са назначени на работа в агенцията. Така например, бившият шофьор на Иван Драшков – Румен Панайотов е назначен в ДАНС, там работи и неговият баджанак Митко Михайлов, както и съпругата на Панайотов.

В ДАНС има две началнички на отдел - Вера и Таня Каракашева, които са близначки. Там работят и двама братя – Иванови.

В ДАНС като началник отдел работи Орлин Якимов, съпругата му също е назначена на работа в агенцията. На работа е назначен и Адриано Ситнилски – син на висшия прокурор Камен Ситнилски.

Сред имената на назначените в агенцията на принципа на шуробаженащината, които оповестиха от РЗС са и тези на Милена Войнова – дъщеря на бившия началник на Пожарната Кирил Войнов.

От партията казаха, че в ДАНС работи и роднина на Иван Костов – това е Михаил Борисов, който заема длъжност началник на отдел в агенцията.

Сегашният шофьор на премиера Бойко Борисов също работи като агент в ДАНС, каза Емил Василев. Той обясни, че роднинските назначения са факт, въпреки че в Закона за работата на ДАНС изрично е записано, че не може да има такива назначения.

От РЗС обявиха също, че директорът на дирекция “Човешки ресурси“ в ДАНС – Аврам Иванов, който е бивш пожарникар, назначил “една дама, с която е в специални отношения“. Ралица е назначена за началник на отдел в дирекцията, която Иванов оглавява.

"Аврам Иванов се напива жестоко в работно време", каза Емил Василев. Той уточни, че в партията имат сигнали, че през април тази година, след пиянски запой в сградата на ДАНС, който е започнал още в работно време и е продължил до късно през нощта, Аврам Иванов е паднал по стълбите, при което си е пукнал черепа и с опасност за живота е приет в болницата.

Същият този Аврам Иванов назначавал служителки, които като кандидатстват за работа на определена длъжност, трябвало да преспиват с него. Това било условие за разглеждането на документите им.

От РЗС са подготвили 7 конкретни въпроса до вицепремиера Цветан Цветанов. Първите три от тях засягат именно данни за Аврам Иванов.

От партията питат Цветанов и дали му и известно, че цели семейства се назначават в агенцията само защото са роднини на Цветлин Йовчев, Иван Драшков и Бойко Борисов.

За сегашния ръководител на ДАНС Емил Василев изнесе данни, че той е назначил секретарката си Мая като агент в ДАНС, агент в агенцията е й нейният брат. Каза, че дамата се казва Диана Павлова – тя е бивша библиотекарка и е назначена като директор на дирекция.

От РЗС съобщиха, че агентите в ДАНС взимат между 2 и 5 хиляди лева заплата. Заплатата на Цветлин Йовчев например е 4 900 лв, а тази на Иван Драшков дори е по-голяма, тъй като той е пенсиониран и взима плюс 700 лв. пенсия.

Един от въпросите, които РЗС са подготвили, е свързан с това дали на вицепремиера му е известно, че бившата резиденция “Банкя“ е тотално ограбена от служители на ДАНС, както със знанието на ръководството е изнесено всичко ценно?

След създаването на ДАНС, бившата резиденция на Тодор Живков става учебен център на агенцията. От там са откраднати, каза Емил Василев, 50 цветни телевизора, 50 маслени радиатора, 50 климатици, стотици легла, маси – мебели, тренажори от фитнеса, две нови коли, а от 30-те къщи на Масако Оя са свалени дори тухлите и дограмата и в момента е останало само скелето.

От РЗС твърдят, че става въпрос за държавно имущество на стойност от няколко милиона лева. Те питат вицепремиера Цветанов дали възнамерява да възложи проверка и да накаже виновните, като ангажира и имуществената им отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

Браво!

преди 13 години

Браво на РЗС. Само това искам да кажа.

239

Анонимен

преди 13 години

Прокуратурата до сега не е потвърдила казаното от някои *** в ДАНС.Но ако тези жалбички са писани от юристконсултите на ДАНС се потвърждава ,че отново се вършат престъпления .Юристконсултите не им влиза в задължението да пишат жалбичките на ръководството.Плюс това клеветата е престъпление против личността.Така ,че да вземат и да изяснят нещата , а не да плашат гарги и обикновенните хорица.Че който говори против ДАНС отива на прокурор.Не е така другари прочетете си дебелите книжки.Ако жалбичките са писани от адвокати това вече е хубава работа ще има парички за адвокатите ,но не е ясно как щ

238

Бай ИВАН

преди 13 години

Ето я голямата корупция.Томова, като какъв ръководител назначават Тодор Д.доскорошен шеф на ДАНС Варна в гранд мол.Той ще управлява собственост на изгонените Офер Миретцки и Дралюк.Ето я схемата.Изгонваш инвеститора и му заграбваш собствеността чрез закона.После се настаняваш върху откраднатото и си щастлив пенсионер цял живот .Тук става въпрос за схема за милиарди.А вие пишете за разни мишки в МВР.Ха сеха да Ви видим.Цяла България гледа предаването на Слави.

fallback