Снимка: БГНЕС
fallback

България ще подпише окончателното споразумение за газопровода „Южен поток“ тази седмица. Това съобщи преди минути Ройтерс, цитирайки премиера Бойко Борисов.

По-рано днес Борисов се срещна с руския вицепремиер Виктор Зубков, като от официалните изявления след срещата стана ясно, че „в четвъртък делегация на Булгаргаз ще замине за Москва, за да се изчистят всички подробности“ по проекта.

Oще по темата

„Към момента не останаха нерешени въпроси между България и Русия за Южен поток“. Ние ще подпишем споразумението и ще започнем извършване на техническо и икономическо проучване. Този проект ще бъде много полезен за България“, смята Борисов.

Руски агенции подчертават, че в четвъртък ще бъде окончателно съгласувана пътната карта на проекта през територията на България, като вероятно се визира обявеното посещение на представители на Булгаргаз в руската столица.

Още икономически новини от България

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

До акъл НЕ море

преди 13 години

Бе, точно сега цената на България се вдига в очите на САЩ и Израел.

53

Акъл море

преди 13 години

Откога ви повтарям-САЩ нямат намерение да се борят за България! Нямат и възможност. България ще бъде близка с Русия! Атлантиците-седесета трябва да се преквалифицират!Ето Странджата си е заровил главата в пясъка и не му се чува гласа! Изоставен от Америка в обятията на Руската Империя!!! Добре че не съм на негово място! Грузинец!!!

52

Коки

преди 13 години

Комунистите Родината изКраждат ...

fallback