Трайчо Трайков. Снимка: БГНЕС
fallback

Кабинетът не е решавал, че няма да участваме в проекта "Бургас–Александруполис", нито да се "замрази" проектът АЕЦ "Белене".

Това стана ясно от думи на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който коментира изказването на премиера Бойко Борисов пред посланиците на Европейския съюз.

Попитан дали мисли, че не трябва да се отказваме, министър Трайков отговори: "Нищо такова не смятам, това, което казвам, е, че не сме решавали, че няма да участваме нито в единия, нито в другия проект".

Oще по темата

По думите му изграждането на петролопровода "Бургас–Александруполис" се бави не по наша вина, а заради екологичната оценка, която се изготвя.

Проблем имало с осигуряването на суровина за тръбата, но и той не бил в нашата страна. Трайков допълни, че в крайна сметка отношението на гражданите на района е част от решението дали да се участва в проекта.

Що се отнася строежа на АЕЦ "Белене", енергийният министър поясни, че няма решение за замразяване, а сме в процес на търсене на стратегически чуждестранен инвеститор.

Ако това се тълкува като замразяване, ние сме разговаряли с партньорите си по проекта, докато не се осигури финансиране, да не се извършват дейности, свързани с големи финансови средства, допълни Трайчо Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Гробар

преди 13 години

Много мразя да съм "лош пророк", но г-н Трайков, вижте как предусетих реакцията на Премиера (той Ви нахока), не че е много трудно да се сети човек, де. Той е крайно предивидим, но след ГЕРБ България няма да я има нито на енергийната, нито на икономическата, а може и на политическата карта на Европа ... А българите (част от тях) ръкопляскат ли ръкопляскат ... Толкова е просто или ГЕРБ нас гражданите, или ние гражданите ГЕРБ ... няма време, преди тоталната разруха ... лятото ей сега ще мине ...

50

Българин

преди 13 години

Иначе Мухобойко явно смята за по-важно всяка година да хвърля над милиард за издръжката на ***, но не и да помисли за енергийната независимост на България. Поредният *** начело на изстрадала България.

49

Българин

преди 13 години

48 - по твоята логика в Япония не би трябвало да има нито една атомна централа. Белене не е сеизмичен район - най-близкото по-сериозно земетръсно огнище е Вранча - на стотици километри от бъдещата (надявам се) АЕЦ. Самото огнище е дълбокофокусно и сеизмичните сътресения са плавни, макар да достигат на големи разстояния и не са опасни за стабилен строеж - а ние строим АЕЦ, а не *** колиба от ***, нали?

fallback