Снимка: БГНЕС
fallback

Висшият съдебен съвет (ВСС) може би ще излезе след месеци с нещо уклончиво по въпроса със социалнослабите съдийски деца.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като участва във форума за полицейско сътрудничество между страните от Югоизточна Европа.

Oще по темата

Той подчерта, че днес България има нужда от бързи реформи и действия, а в случая не е необходимо да се проверява много, за да се разбере какво са направили тези съдии.

Цветанов поздрави председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев за бързата му реакция на скандала.

Той коментира още, че контролът на правоохранителната система за противодействие на местната власт е изключително занижен.

Попитан дали вътрешното министерство ще се заеме с общинските власти в Приморско, той посочи, че е акцентирал много пъти пред местните ръководители на областната дирекция на МВР за това да се работи върху злоупотребите с месната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Gabi

преди 13 години

До #14 Консерватор: Аз също знаех,че министърът на правосъдието по право е шеф на ВСС. Сигурен съм обаче,че председател на ВСС е проф.Анелия Мингова от НДСВ. Мисля,че една група от 17 съдии правеха номера на Маргарита Попова и до-колкото си спомням,се налагаше този състав непрекъснато да поддържа мнозинство,защото НС отказа да назначи нови хора на мястото на двамата осво-бодени от Съвета, а решенията се вземат с 2/3 от 24-та човека, т.е. с 16+1 гласа.

34

Gabi

преди 13 години

Много пъти съм казвал, и сега повтарям,че мин.М.Попова,Ц.Ц., Б.Б. и Цв.Цачева трябваше преди 2 месеца,когато съдебната с-*** се беше силно разклатила от непрекъснатите вести за продажни съдии, да използуват случая и оттегляйки доверието си от парламентарната квота съдии във ВСС, да го бламират и изберат нов състав,но посочените хора това не го направиха и сега се оплакват: случаите с Маргините, пуснатите бандити от Наглите, зам.министър Раиф Мустафа, висши-те съдии от ВАС са доказателство за това

33

George

преди 13 години

Когато се заговори за български висши съдии, имаш чувството,че се докосваш до нещо лигаво,хлъзгаво и гнусно,като дъждовниците например.Хванаха висши съдии с далавери за много хиляди лева в Приморско и Несебър,от ВСС се вдиг-наха да ги защитават,но като видяха,че всички са против тях,млъкнаха като по команда и вече не се вястват никакви.След 1-2 месеца гл.прокурор Б.Велчев, А.Мингова и ВСС тихичко ще ги оправдаят - ами правили са далавери, лъгали са,но В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА! Гнусна работа!

fallback