Снимка: БГНЕС
fallback

От днес законно ще ни следят в интернет и по телефонни разпечатки, след като в сила влизат промените в Закона за електронните съобщения.

Според окончателния вариант интернет доставчиците и мобилните оператори ще дават данните на ДАНС, МВР, НРС, но само след съдебно разрешение.

Oще по темата

Задължително условие е интернет следенето да е за “разкриването и разследването” на тежки (наказуеми с над 5 г.) престъпления или за “издирване на лица”.

В срок до 72 часа след разрешението от съда интернет доставчиците и мобилните оператори трябва да предоставят данните. Те са длъжни да пазят сведенията за трафика за срок от 1 година.

Първоначално МВР искаше директен достъп до данните, т.нар. интерфейс, както и ползването им без ограничения.

В началото на януари обаче, след среща между представители на министерството и инициативен комитет от граждани, които се обявиха против промените в Закона за електронните съобщения, директният достъп чрез интерфейс отпадна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

390

plamen

преди 8 години

A tiq nenormalntzi znaqt li 4e mogat da bydat osydeni v strasburg.

389

Мартина

преди 14 години

И какво толкова сте се затръшкали ако не правите нищи незаконно, какъв ви е проблема. И друго както беше написал Славчев те няма да си губят времето да следят обикновенните хора, кой има полза от това ... ще се следят престъпници найстина е грозно да ти се бъркат в личното пространсво, но никой няма да го направи без причина "Задължително условие е интернет следенето да е за разкриването и разследването на тежки (наказуеми с над 5 г.) престъпления или за издирване на лица." друго няма какво

388

GERB

преди 14 години

Какво може да се очаква от това безмозъчно, уродливо племе, без история, без култура, без музика, без литература и т. н. което не е допринесло с абсолютно нищо за технологичното и духовно развитие на човечеството. Когато е започнал технологичния прогрес, когато е Моцарт е творил и т. н. това племе е било клано и ебано 600 години! 99 % от нацията е продукт на всичко това. Това са полицай, военни, футболисти, спортисти, певци, политици и т.н. и т.н долнопробна безмозъчна балканска ***. Да не говорим за елит и звезди. Всичко това трябва да се разясни на Европейския съюз, Америка и целия свят!И накрая както казват Американците: "Какъв героичен народ сте след като са ви клали и *** 600 години?"

fallback