Снимка: Getty Images
fallback

Висшият съдебен съвет (ВСС) е изискал информация от главния прокурор за това кои магистрати излизат от СРС-тата, използвани в следствения арест срещу задържаните при операция "Октопод".

Това каза членът на ВСС Цони Цонев пред журналисти.

Късно в сряда на заседанието, на което съдът отказа да пусне от ареста Алексей Петров и Марчело Джотолов стана ясно, че в килиите на част от задържаните били поставени подслушвателни устройства.

В разговорите между арестантите се споменавал „един съдия, който държи три-четири гласа във ВСС“ и още един член на съвета, на който е помагано.

Имената им обаче не бяха оповестени на вчерашното заседание, а съдът подчерта, че от СРС-то не може да се направи извод, че магистратите са свързани със задържаните или с престъпната дейност.

Oще по темата

По рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че ВСС би могъл да погледне материалите по делото „Октопод” и да вземе отношение по компетентност.

Според Цветанов от приложените СРС-та става ясно, че задържаните са ходатайствали на един съдия за избирането му във ВСС.

Вътрешният министър коментира също, че записът на разговорите в ареста не е нелогичен и помага на разследването.

„Играта на карти показва много неща за доцента по икономика и това е един голям Трактор“, коментира Цветанов в ефира на Нова телевизия.

Цветанов отхвърли и твърденията на адвокатите на Алексей Петров, че са били подслушвани.Досега няма записвани адвокати, но те като високоплатени адвокати трябва да оправдаят хонорарите си, коментира МВР-шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 14 години

Тея уж големи бандити па всичко си говорят като ,че ли не знаят. че за наште хора микрофончето е на 1-во място ,та това е номер ,но много стар --да ги съберат 2-3 съпроцесника и те в много искрен разговор да кажат всичко от което което има нужда да знае следствието това си е номер от времето на Монте Кристо

16

АЛЕКС2

преди 14 години

ЦЕЛИЯТ ВСС-МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ...

15

Анонимен

преди 14 години

тоя цецко откакто изчукаха жена му сътвори хиляди глупости и такива ги твори че отдалече мирашат на скалапени истории.но така е кото виждат че губят почва под краката си.

fallback