Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов определи Висшия съдебен съвет като компрометиран и потърси връзка между "Октопода" и членовете на съвета.

"За мен остава въпросителната дали плевенският бизнесмен Красимир Георгиев не е част от кадровиците на ВСС и дали част от задържаните при акцията "Октопод" не са част от промените, които станаха в съвета", заяви Цветанов.

Той допусна, че може да е имало някакво кадрово отношение при избора и назначаването на представители във ВСС.

"Смятам, че сегашният ВСС е компрометиран и съдиите са съгласни донякъде", заяви Цветанов в коментар на срещата му в петък със Съюза на съдиите.

Вътрешният министър определи срещата като "много конструктивна".

"Съобразявам се с техните виждания, че нарушавам авторитета на съда, но и те, както и аз, се нуждаем от реална реформа и взимането на решения във ВСС", каза Цветанов и добави, че се надява заедно да стигнат до реформа в съдебната система.

Той заяви, че не е съгласен да се говори за мораториум между властите и добави, че многократно е казвал, че е гражданин и не вижда нищо лошо човек да дава примери за очевадни неща, които стават в обществото, с чувство за несправедливост.

Цветанов допълни, че инициативата за срещата му със Съюза на съдиите е била взаимна, а главният прокурор Борис Велчев е бил добър домакин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase