Снимка: БГНЕС
fallback

Очаква се днес правителството да отмени решението си от миналата сряда за увеличаване на здравната вноска от 8 на 10 % от 1 април.

Това беше огласено в понеделник от вицепремиера Симеон Дянков, който съобщи, че след допълнителен анализ на финансовото ведомство, е станало ясно, че съществува по-добър източник за финансиране на здравеопазването – държавните служители да започнат да плащат осигуровките си сами.

Oще по темата

Така заплатите им ще паднат с около 13 %. Мярката може да влезе в сила до средата на годината.

Засегнати ще бъдат около 150 хиляди души, работещи в публичния сектор, включително заетите по законите за държавния служител, за съдебната власт, за МВР и отбраната и въоръжените сили.

 За МВР обаче се търсят допълнителни начини за стимулиране на служителите.

Около 150 млн. лева се очаква да бъде общата икономия на средства – както от здравноосигурителни вноски, така и от социални вноски по Закона за държавното обществено осигуряване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

294

анонимна

преди 14 години

Нямам нищо против да си плащам вноската за здравни осигуровки,но пуснете частните здравни каси и не в болниците да ми казват,че това не го поема Здравната каса и аз да си го платя/за да е по-качествено/ или било политика на болницата да я спонсорирам.Ами ако нямам пари!!!!!!

293

Анонимен

преди 14 години

А недържавните служители как ги гледат?Или Вашите са по-деца!

292

Анонимен

преди 14 години

Може може богопомазанико!

fallback