Снимка: БГНЕС

Простащината на това мнозинство, простащината на това правителство е напът да доведе държавата до нови избори.

Това обяви на брифинг в парламента депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев:

"Всяко нещо има своите граници. Опростачването на политическия диалог стига до нива, които започват постепенно да обезсмислят не само парламента, не само правителството – те започват да обезсмислят държавата.

Всички тези неща, които само за няколко дни видяхме в публичното пространство, които касаят думи от типа на кюфтаците, вибраторите, садо-мазо атрибутите – всичко това са неща, които до такава степен профанизират диалога в политиката.

Това, което се случва в момента, е простащина, доведена до степен, в която тя разрушава държавата.

Това, което ще се случи в съвсем скоро време, ако не се промени пътят, по който сме тръгнали, е деструкция, разрушаване на обществото. В това общество не живеят идиоти. В тази държава има достатъчно много хора, които мислят с акъла си, и те не искат да бъдат представени по пътя на садо-мазо атрибутите.

Още по темата

Нямаме право да довеждаме държавата до тези нива на идиотизъм, защото всичко това в крайна сметка означава разрушаване на държавното устройство.

Това ще разруши държавността и само след няколко месеца, ако продължим по същия начин, хората ще ни изкарат на предсрочни избори, защото това не са политиките и политиците, които те искат да виждат”, завърши Антон Кутев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase