Кирил Добрев. Снимка: БГНЕС
fallback

Лютви Местан от ДПС и Кирил Добрев от БСП са двама от депутатите, за които се твърди, че са SMS-вали с „черничкия” бизнесмен от Плевен – Красимир Георгиев. В четвъртък и двамата категорично отрекоха да го познават, но не изключиха по неведоми пътища да са комуникирали с него.

Кирил Добрев, за когото се твърди, че има 2 SMS-а от Красьо, каза, че нерядко му се случва да получава съобщения от непознати. Последното е от снощи – народният представител прочел на GSM-а си, че е „мръсен комунист и човек на Гоце”.

Всяка седмица го SMS-вал и Георги Софкин („Малките български хора”), макар депутатът Добрев да не го познавал, а само да знаел, че е порноактьор. Кирил Добрев не уточни за какво са си общували със Софкин.

Депутатът си обяснява огромния интерес към неговата личност с това, че номерът му е публичен и е обявен в сайта на Народното събрание (проверихме в сайта – номерът на Добрев не е там).

„Омръзна ми да се обяснявам, че не съм негър”, „няма да обръщам внимание на 25-годишен пикльо” (Красимир Георгиев е на 27), бяха част от цветущите изрази, с които депутатът отклони журналистическия интерес.

Все пак на самия Кирил Добрев му станало интересно какво е събрано за него чрез специални разузнавателни средства, защото се свързал с прокуратурата и иска всички данни по случая.

Същото е направил и другият набеден депутат – Лютви Местан. Верен на стила си, той даде дълго изявление от трибуната за пресконференции в парламента, без право на въпроси.

Oще по темата

Местан заподозря, че шумът около него се вдига, за да не бъде осъден Красьо Черния. Логиката на депутата от ДПС е, че при него всичко е чисто и опитите да се компрометира неговото име ще компрометират самото разследване срещу плевенския лобист.

Лютви Местан поиска прокуратурата да му предостави абсолютно всички данни – входящи и изходящи обаждания, самите записи на разговорите му, ако са направени такива. Ако това стане, Местан обеща да ги покаже на медиите и настоя те да бъдат излъчени в ефир.

И Лютви Местан не изключи по някакъв начин да е говорил с Красьо. По думите му всеки ден получавал между 40 и 50 обаждания от непознати. Той си позволявал да отговаря и да връща обажданията само на най-настоятелните.

В паметта на Местан обаче не се е съхранил спомен за разговор с Красимир Георгиев от Плевен.

Председателят на РЗС Яне Янев посочи общо четирима народни представители, трима от тях – от ДПС, които си общували със скандалния бизнесмен.

Най-много с Красьо си е говорил Касим Дал – 123 изходящи обаждания и SMS-и. Дал обаче не дойде на работа днес. Затова не стана ясно дали и неговите 123 контакта с Красьо са били случайни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

тя

преди 14 години

Красе, обади ми се моля те, не мога вече така. Говорил си с куцо, кьораво и сакато, само с мен не си още . Моля те звънни ми . 0887 325 225. Дано не греша номера си. Чакам те . P.S Мисля да уча икономика, надявам се да ми съдействуваш. Вечно твоя . Тя.

63

TT

преди 14 години

"Дал обаче не дойде на работа днес. Затова не стана ясно дали и неговите 123 контакта с Красьо са били случайни."Аз ако не дойда на работа 3 пъти без предупреждение и ще ме уволнят ... кво е тва нещо ... елита на обществото ли е това ... дето трябва да са за пример ... кой ще го уволни тоя .. и такива като него ...

62

Анонимен

преди 14 години

лудница, този е подпухнал от пиене, такива ни управляват ..... да живее България

fallback