Снимка: БГНЕС
fallback

Близо 7,4 млн. лева е дефицитът по сключените договори по проект "Красива България" до края на август 2009 г., отчете министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

По думите му бившият управител на "Красива България" Станимир Колев се е разпореждал със средствата без да има ефективен контрол от страна на министерството.

Oще по темата
Тази практика е довела до финансиране на проекти, които не отговарят на условията за кандидатстване и е вземано еднолично решение кой проект да бъде финансиран и кой не, коментира министърът.

“Това означава, че се сключват договори с общини и фирмите изпълнители за 7.4 млн. повече от наличните и сега те искат да им бъде платено”, обясни Младенов.

Той изрази мнение, че тези нарушения са направени съвсем умишлено, както от Колев, така и от бившия министър Емилия Масларова.

Поради тази причина Младенов се закани, че ще внесе данните от проверките в прокуратурата в най-скоро време.

Според данните на социалния министър 15 меморандума на обща стойност 35 млн. лв са спрени по "Красива България".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

tdmils

преди 14 години

БОЙКО, НЕ СИ ЗАБРАВИЛ ПРЕДИЗБОРНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ, НАЛИ? НАРОДЪТ ЗАПОЧНА ДА СЕ ПИТА: КАК ПРИ ТОЛКОВА МНОГО НАРУШЕНИЯ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СерГЕЙ-ибрика, НЯМА НИТО ЕДИН МИНИСТЪР ПРЕСТЪПНИК В ЗАТВОРА! ПРИСЪДИТЕ ИМ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ, ТЪЙ КАТО ТЕ СА БИЛИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ, ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛИЦАИТЕ И СА ВЪРШЕЛИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! ОК?

62

Анонимен

преди 14 години

Една от най-опасните ! Много е навредила на България.

61

5

преди 14 години

браво

fallback