Снимка: Булфото

 

Прокуратурата започва проверка по сигнала за нарушения при построяването на Центъра за социално обслужване в Стара Загора, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

По думите му само за поставяне на информационни табели в сградата са изхарчени 35 000 лева, което е знак за належаща проверка, отсече той.

Преди дни ревизиите в социалното министерство показаха, че за довършителни ремонти по центъра бившата социална министърка броила 19 млн. лв.

Така квадратен метър ремонт излязъл 2470 лв.

"На проверка подлежат и сигналите за преждевременно изразходване на средствата, предвидени за целева помощ при покупка и ремонт на медицински изделия за хората с увреждания", каза още Младенов.

Още по темата

Проверена ще бъде и почивната станция "Русалка" в Златни пясъци, която дни преди края на мандата на тройната коалиция беше отдадена на частници.

Скандалите с ремонтите на бившата власт набират скорост, след като и министър Росен Плевнелиев обяви как предшественикът му Асен Гагаузов е потрошил 42 млн. лева за обновяване на сградата на ведомството.

Гагаузов плащал за ремонт на кв.м по €2254.

Ако вината на Масларова и Гагаузов бъде доказана в съда, законът предвижда имуществена санкция от 10 000 до 20 000 лв. или глоба от 3000 до 5000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase