Снимка: БГНЕС
fallback

ДПС е против създаването на партии на етническа основа в България.

Това подчерта в понеделник в Стара Загора депутатът от Движението за права и свободи Лютви Местан.

Той отрече да познава създателите на Мюсюлман демократичния съюз, както и връзката им с ДПС.

Езикът на политическата омраза има претенцията да се превърне в норма на политическо говорене в страната и ние сме силно разтревожени от това - подчерта още Лютви Местан.

Oще по темата
Той посъветва всеки политик в България да се замисли дали не е допринесъл с поведението си за разпалването на езика на омразата.

Според него тезата, че в създаването на Мюсюлман демократичния съюз пръст има ДПС, била безумна, защото цялата философия на движението е интеграционният модел.

Dnes.bg припомня, че по-рано в понеделник председателят на НДПС и бивш зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир заяви:

Винаги когато ДПС се намира в изолация, тя лансира такива етнически формации, за да покаже, че ако не е във властта, в страната може да се появят елементи, които да ескалират напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

bash maistora

преди 14 години

Моя Местан незнам от къде го изкопаха,тъкмо единия си тегли куршума,сега нова мутра.Няма свършване кой ги пусна въобще тея в политиката май леваците бяха...

171

пешо

преди 14 години

Да, Местанчо! Който сее омраза, жъне бурени. Снишете се вие от ДПС и всички разклонения на това зло. Нямате място нито в Парламента, нито в държавата ни. Прекалено много ви търпяхме и както казва народната поговорка : -Въшката като се наяде излиза на челото". Да, ама -не!

170

Българин

преди 14 години

Местан ли къв си там?Абе господинчо.... Какво по дя*олоте прави Турска партия в България би ли ми обяснил? В Турция има ли Българи който да иска да управляват?Аи шубата тубата и на гарата.....

fallback