Снимка: БГНЕС
fallback

“Винаги когато ДПС се намира в изолация, тя лансира такива етнически формации, за да покаже, че ако не е във властта, в страната може да се появят елементи, които да ескалират напрежение”.

Това обяви председателят на НДПС и бивш зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир пред БГНЕС по повод основаването на новата партия "Мюсюлмандемократичен съюз".

По думите на Тахир новата организация няма никакъв потенциал да развива политическа дейност.

“Това не са хора, които могат да водят активна политическа дейност”, отчете председателят на НДПС и допълни:

Oще по темата
“Наблюдавам поведението на ДПС от години и винаги когато изпаднат в изолация те пускат някой, който да се афишира националистически или верски аргументи, за да покажат, че ако са извън властта, ще се появят подобни формации, които са опасни.

Тахир сравни новата партия с нерегистрираната преди години “Турска демократическа партия” на Адем Кенан.

“Има политически формации, които са създадени съгласно конституцията и Закона за политическите партии и те изпълняват своята роля. Другото е развяване на байрака на национализма, от което няма нужда, подчерта в завършек Гюнер Тахир.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че според него новата Мюсюлмандемократическа партия е противоконституционна.

На свой ред лидерът на РЗС Яне Янев определи новото политическо движение като заплаха за националната сигурност.

Той призова ДАНС и прокуратурата да предприемат незабавни действия, като по думите му особен акцент трябва да се отдели на това кой финансира подобни групировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

298

Анонимен

преди 14 години

Замислете се малко де.За какво му е на ДПС да раздробява вота на турците?Много ясно,че не стоят те.По-скоро стоят тези,които искат да раздробят вота на ДПС.Иска се само малко логика,не много.

297

Анонимен

преди 14 години

Istinata e,4e sega zablyjdavat naroda s nqkakva etni4eska opastnost,za da otklonqt vsi4ko svyrzano s nekadyrnoto im ypravlenie.Edno vreme i gospodin JIVKOV,IZGONI MNOGO HORA OT BULGARIA,TOVA BE6E MNOGO GOLQM IKONOMI4ESKI YDAR,ZA NA6ATA STRANA.POGLEDNETE TYRCIQ ,KAK SE RAZVIVA S NAD 85 MILIONA NASELENIE,NIMA TE NQMAT PROBLEMI.

296

BALGARIN

преди 14 години

imala maika edno mi 4edo nikola :)dava6li balkandji iovo xubava iana na turska viara :)g.ISLIAMISTI MOLIAVI OSTAVETE BALGARIA NA MIRA:)))

fallback