Снимка: БГНЕС
fallback

 

“Депутатите, които вчера са гласували с чужди карти, са изпитали чувство на срам от това, което са направили”, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в кулоарите на парламента.

Цачева допълни, че провинилите се 11 депутати са от Коалиция за България.

“И с обикновено око се вижда, че от групата на ГЕРБ и от парламентарните групи, които ни подкрепят присъствието им в парламентарната зала е почти 100%“, добави шефката на парламента.

Тя поясни, че специализираната обществена поръчка за монтиране на системата за гласуване с биометрични данни в Народното събрание е обявена като договаряне и в нея участва само една фирма.

Oще по темата

Председателят на парламента обяви, че ако се постигне добра цена ще се подпише договора, а последната отсрочка към фирмата кандидат е до другия петък.

Новата система за гласуване с карти с биометрични данни все още не работи, но се очаква да стартира от 1 януари 2010 г.

В момента тече договаряне по обществената поръчка, която е наследена от 40-ото НС.

Цената на системата ще бъде малко под 300 000 лева без ДДС, обобщи Цачева.

Същевременно депутатът от Коалиция за България и говорителна БСП Корнелия Нинова заяви, че не няма идея кои нейни колеги от парламентарната група са гласували с чужди карти.

“Ако това е така, аз не го приемам за редно”, бе краткият коментар на Нинова.

"Регистрацията и гласуването с чужди карти е проблем от дълги години, но едва ли това е основният проблем на Народното събрание и на държавата”, коментира от своя страна депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

fen

преди 14 години

оставете Рамадан и Корнелия на мира. Рамадан е готин пич и редовно ходи на работа, защото винаги се изказва и то по-добре от колкото този герой Мартин Димитров. Назначил бил Рамадан някого? Успял, назначил. Кво, вие се ядосвате ли? Давай Рамадане, давай смело напред.

102

Наблюдател №1

преди 14 години

Когато ги хванат в крачка, веднага следва дежурният отговор: "... едва ли това е основният проблем на Народното събрание и на държавата... И това ако не е наглост!

101

nikvat

преди 14 години

Стара истина е: КОМУНИСТИТЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА САМО КОГАТО СА В ЗАТВОРА!!!Някой да се опита да ме обори?

fallback