Снимка: БГНЕС

 

“Ако полицаите искат повишение на заплатите, с тяхна помощ приходите в хазната трябва да се увеличат от митá, от акцизи за горива, цигари и алкохол, зеленчуци, контрабанда.”

Това обяви премиерът Бойко Борисов след представянето на Павлин Димитров като зам.-министър на вътрешните работи и Калин Георгиев като нов генерален комисар на МВР.

Още по темата
"Обществото очаква въздигане на авторитета на МВР. За да стане това факт, за да се повишат заплатите, полицаите трябва първо да покажат, че го заслужават, че го могат и аз се надявам следващите месеци това да е факт”, продължи министър – председателят.

 

Той изрази надежда, че униформените ще подобрят своята работа, като се започне от трафика в София и в големите градове, минавайки през ежедневния контрол и “разбира се, да се удари корупцията при тези катаджии, които не само ни срамят, но се и пазарят с хората с по 10-20 лева”.

Борисов констатира, че вътрешното министерство трябва да обърне и специално внимание на наркотрафика.

“Хората в кварталите много добре знаят кои са наркопласьорите”, обяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов пожела преди началото на учебната година родителите да се чувстват спокойни за децата си на улицата.

"Мой ангажимент и ангажимент на парламента е да направим такива законодателни промени, които да облекчат работата на полицията”, завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase