Снимка: БГНЕС

 

"Ще начертаем стъпки за повишаване на заплатите на полицейските служители, но това трябва да стане, когато има и икономическа възможност", каза бъдещият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той посочи, че е много важно днес да бъде направена необходимата координация с митническите служби и с Националната агенция по приходите, за да може да бъдат ограничени източването на пари, контрабандата и да влязат повече постъпления в държавния бюджет.

В отговор на въпрос той посочи, че днес е некоректно да говори за персонални промени в МВР, защото по думите му е хубаво първо да разговаря с тези служители и след това да бъдат взети съответните управленски решения.

Попитан дали в екипа му ще има хора и от други политически сили вдясно, Цветанов каза, че този въпрос не е дискутиран.

Той добави, че заместник-министри ще бъдат хора, които професионално отговарят на това, което стои като предизвикателство – промяна на нормативната база, контрол на обществените поръчки в МВР.

По думите му полицейският синдикат ще има възможност да участва активно във всички обществени поръчки, които са свързани с униформите на полицейския състав. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase