Снимка: БГНЕС
fallback

Българският премиер Сергей Станишев изрази учудването си от снощното поведение на столичния кмет Бойко Борисов, който в 20.00 часа отиде да го търси за диспут пред сградата на Министерски съвет.

"Да ви призная, и аз съм изненадан от поведението на столичния кмет. Не е тайна, че в продължение на месеци отправям към него покана за публични дебати по основните въпроси, които безпокоят българските граждани. Неформалният лидер на партията ГЕРБ има претенции за алтернатива", каза Станишев и добави:

"Днес всеки се вълнува как световната икономическа криза ще засегне България, как ще бъдат защитени работните места, доходите, финансовата стабилност на държавата. Неколкократно съм отправял такава готовност за дебати".

"Политиците са за това да спорят по един цивилизован, аргументиран начин. Хората трябва да знаят какви идеи, какво съдържание стои зад различните претенции и думи", подчерта Станишев.

"Бях изненадан от това поведение, защото поканих кмета на София за вторник вечерта, доколкото знам в 8,30 е предаването "Референдум" и не знам защо точно в почивния ден е избрал да дойде в сградата на МС.

Искрено се радвам, че той като че ли заявява готовност за дебати, което е важно. И аз съм готов да се явим където и да е – има нужда от такива дебати.

Готов съм да разискваме политически, управленски въпроси навсякъде, само не на улицата, защото не мисля, че на улицата е сериозно да водим такива дебати", допълни Станишев.

На въпрос дали е удачно толкова рано да се започва предизборна кампания, премиерът каза, че от година всички действия на опозицията са с предизборна цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

ZnZ

преди 15 години

Какви са тези кофи на улицата зад него. Ако бях на негово място щях да правя "Ленински съботник" всяка седмица ...

54

преди 15 години

БОЙКО АКО СИ МЪЖ НЕГО УДОТОЯВАЙ СЪС ПРИСЪСТВИЕТО СИ ТОЗИ гейчо...

53

преди 15 години

ПОКАНИЛ НА КРЪЧМА ГАРАНЦИЯ БОЙКО ЩЕШЕ ДА ИДЕ ТА И ДА ТАНЦУВА ПО МАСИТЕ КАКТО СИ МОЖЕ! ЕМИ НЯКОЙ НЕМОГАТ ЗА ТОВА ГО КАНЯТ ПРЕД КАМЕРИ А НЕ ПРЕД КУ*ВИ

fallback