Снимка: БГНЕС
fallback

Националното ръководство на ДСБ взе решение на днешното заседание да даде мандат на лидера на партията Иван Костов за подписване на предизборно споразумение със СДС. Това съобщи Екатерина Михайлова след заседанието.

Друго решение, което е взето днес, е ДСБ да продължи преговорите за обединение с други десни и десноцентристки формации.

Целта на това е да се сформира стабилен десноцентриски блок за предстоящите парламентарни избори.

Михайлова подчерта, че ДСБ не поставя ограничения за участие в евентуална дясна коалиция пред нито една партия.

От своя страна Петър Москов заяви, че въпросът за включването на Иван Костов в депутатските листи е "тест за политическа вменяемост".

Той отново допълни, че сред евентуалните партньори на ДСБ са Обединените земеделци, БНД, "Новото време", РЗС и Демократическата партия.

По думите на Москов обединението на десните трябва да се извърши на принципа "единство в многообразието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

преди 15 години

Когато една стъклена чаша се счупи, и най-добрия стъклар не може да и върне стария блясък.Тия ги видяхме, да дойдат следващите!

21

parasol.blog.bg

преди 15 години

беше нужно Костов да извива ръцете на коалицията, за да направи от СДС партия, която да го слушка и която той обезличи; и която след това се разпадна на други партии, които сега ще търсят път да се сближат? Няма да стане тая работа, господа - първо, те се мразят помежду си, и, второ, доверието към тях се срина масово през годините.И всичко това - благодарение на Ииван...

20

koki

преди 15 години

Не разбирам до кога ще трябва да гласувам за старите муцуни като Екатерина Михайлова, Иван Костов, Надежда Михайлова, сигурно ще изникне отнякъде и Стефан Софиянски и Евгени Бакърджиев и т.н. Ей, хора - имайте милост - предложете ни нови и млади хора...

fallback