Снимка: БГНЕС
fallback

Движение “Напред” организира днес митинг-шествие в подкрепа на отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Коалицията от „Лидер”, ВМРО, ЗНС и Гергьовден протестират и за отстояване на идеята за силна българска енергетика.

Шествието им ще тръгне от НДК в 11:00 часа с маршрут по бул. „Витоша” и ще продължи с митинг в 12:00 часа на площад “Независимост”.

Преди две дни премиерът обяви, че е дал указания правителството да започне техническите действия за подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ "Козлодуй", ако газовата криза продължи“.

По думите му техническата подготовка на блока ще отнеме 45 дни.

Сергей Станишев подчерта, че евентуалното отваряне на спрените блокове трябва да стане в постоянен диалог с ЕС.

Според него при евентуално отваряне на един от блоковете, което ще бъде временно, България ще се позове на член 36 от договора ни за членство в ЕС, който дава възможност при извънредни ситуации да се взимат такива мерки.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

cv

преди 15 години

Херкулес е "изринал" Авгиевите обори, като е отклонил цяля река да тече през тях... - МИТОЛОГИЯ...!!! ОЧАКВАНЕ...!!! - След изборите, 100 пожарни коли, под професионалното управление на Бойколес, за 100 дни, ДАНО ИЗРИНАТ БЕСЕПАРИЕВИТЕ ОБОРИ... !!!НАЙ-ПОСЛЕ И АЗ ДА ПОВЯРВАМ НА ТОВА ПОЛИТИЧЕСКО "НЕДОРАЗУМЕНИЕ"..., енергийния министър...Загубите, които има България от началото на газовата криза, за икономика като нашата е катастрофа...ТАКА Е...,И СЕГА СЛЕДВА ПРИЛАГАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА...: ..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)п.п. Не забравяйте, ТОВА СА СЕРИОЗНИТЕ МОТИВИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ..., НО АКО СИ ТРЪГНАТ ВЕДНАГА - ЗА КОЙ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ..., МОЖЕ И ДА ИМ ПРОСТИМ...

102

nexusss

преди 15 години

Губя си времето тука баце с тебе... Малко кофти ми е да ти го кажа, но ми се струваш ***!

101

nexusss

преди 15 години

За кое по точно ме обвиняваш в лъжа? Това не съм си го измислил, а съм го видял с очите си, защото съм работил в ТЕЦ 3. Дори се съмнявам дали знаеш къде се намира въпросната централа!?!?!? Аз обичам да споря но с хора които знаят за какво става дума и подкрепят тезите си с факти. Хапливци като тебе са ми по скоро смешни и жалки!

fallback