Снимка: БГНЕС
fallback

"Трябва да се потърси отговорност от хората, които не предупредиха правителството за спирането на доставките на газ. Това са директорът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров и посланиците ни в Москва и Киев", заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов.

Според него тримата трябва да си ходят, защото не са изпълнили професионалния си дълг и не са служили на българските интереси.

Иван Костов смята, че премиерът Сергей Станишев трябва да уволни и министрите, които отговарят за това, че България посреща кризата без предвидените в закона запаси от мазут.

По закон страната трябва да има запаси за 70 дни, с които веднага при условие на криза да преминем към мазут. Това е некомпетентност и некадърност, която се плаща от всички хора, заяви още Иван Костов.

"Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на „Газпром“, като гаранция че ще бъдат обезщетени фирмите и гражданите. Това щеше да покаже на руската страна, че освен милионите загуби от това, че са спрели подаването на газ към Европа, има и допълнителни загуби от обстоятелството, че те не изпълняват договореното условие да доставят на Исакча, на румънската граница, необходимата за България газ“, смята Иван Костов.

Според него Русия и Украйна са ненадеждни партньори.

Според ДСБ протестите на хората в България са законни и основателни и по тази причина партията ще ги подкрепи.

"Казахме, че ще подкрепим протестите и ги подкрепяме. В БСП се вижда, че има голям страх от протестите", заяви още бившият български премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

преди 15 години

Казвам се Росен Зарчев аз отивам с Костов на митинга

106

Анонимен

преди 15 години

Гласувайте за г-на Костова ,така г-жа Костовица,ще има възможност,да създаде не една фондация "Бъдеще за България",а две ,може би дори три.И като ви поведе към светлото бъдеще,заедно с господина Костова,леле-мале............

105

дърт ченгесар

преди 15 години

Да живее Костов,най-великия политик на всички времена!Вдигни се ,народе,и му ДАЙ ВЛАСТА!Той,човека,друго и не иска!Десебеееееееееееееее!:)))

fallback