Снимка: Булфото
fallback

Президентът Георги Първанов свиква днес следобед спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

На него ще бъдат обсъдени мерки за ограничаване на последствията от спирането на доставките на природен газ за България.

Доклади ще изнесат премиерът Сергей Станишев, вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и министърът на икономиката Петър Димитров.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, председателят на Държавна агенция “Национална сигурност”, началникът на ГЩ на БА и председателите на парламентарните групи в НС.

Часове преди това енергийният министър Петър Димитров ще се срещне с по-големите индустриални потребители на природен газ.

Ръководствата на фирмите ще бъдат запознати с условията на ограничителния режим, който ще бъде обявен, 48 часа след спиране на подаването на природен газ към Балканите.

След като доставките на газ бяха прекратени сутринта на 6 януари, "Булгаргаз" призова за намаляване на потреблението и за намиране на алтернативни източници.

Топлофикации в страната спират или намаляват подаването към абонатите си. Дружествата минават на работа с мазут.

Заводи и предприятия също се принуждават да преустановят производството си или драстично да го снижат.

Снабдяването с природен газ за метанстанциите беше спряно.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

sergo-vatmanna

преди 15 години

az predlagam da da gatnem parlameta kakto edno vreme gatnahme mavzoleq na g.dimitrov 6o to e izli6en

70

cv

преди 15 години

ЛОЗЕТО НЕ ЩЕ МОЛИТВА, А МОТИКА...Договорите за членство в НАТО и ЕС и Конституцията, СА КАТЕГОРИЧНИ:- Правителствата ни са ДЛЪЖНИ да се грижат за непрекъснатия икономически и социален просперитет на Нацията и да осигуряват най-важните ресурси, от поне два источника или да осигурят съответните ефективни заместители. Минималния срак за КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ е 70 дни!- На базата на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПЛАТФОРМИ, те са длъжни да разработят ИКОНОМИКО-СОЦИАЛНИТЕ си управленски програми.- На горната база да СЪСТАВЯТ ГОДИШНИТЕ БЮДЖЕТИ..., но единствената програма която имат, най-вече последните две правителства и която преизпълняват е, да ГРАБЯТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ!!!РЕШЕНИЕ ИМА!!!ВЪПРОСА ДНЕС Е, НЕ С КАКВО ЕВРОПА МАЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ..., В УСЛОВИЯТА НА ОБЩОЕВРОПЕЙСКА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА, А НИЕ С КАКВО МОЖЕМ ДА ПОМАГНЕМ НА ЕВРОПА...!!! Договора с Е.С. е ясен... В условията на днешната енергиина криза, ТРЯБВА незабавно да "пуснем", след завършване на ремонтите, малките четири реактора и ДА ДАРИМ ЕВРОПА И БАЛКАНИТЕ с 1600 мегавата качествен и високо рентабилен за нас, електрически ток, с което значително ще подобрим външнотърговския си баланс, и значително ще се приближим, до пълно изпълнение на изискванията за влизане в Еврозоната!!!ВСЯКО ЗАБАВЯНЕ СЕГА, ЗНАЧИТЕЛНО ОЩЕТЯВА ОБЩОЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА И ЕВРОПЕЙСКАТА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ!!! ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ, а опозицията Е ДЛЪЖНА ДО 14.ЯНУАРИ ДА ЗАЯВИ В МЕДИЙТЕ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов;- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!! - Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!ПИТАМ,КЪДЕ Е НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ И КАКВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА...п.п. Не забравяйте паролата: - 14/01

69

бедна пенсия

преди 15 години

Ще се съберат на по едно кафе.,може и турско. Ще седите ще мъдрувате и пак тая. Ей как омагьосахте тоз народ да гласува за вас . То се видя ,че сте пълни ***. Даже не сте истински комунисти. Вие просто срама нямате. Като сте социалисти ,ами то капитализма противоречи на вашата идеология,нали паричките не миришат.

fallback