"Политиците се държат като лека жена, която в семейството си е почтена и непорочна, а когато излезе на улицата, прави каквото си иска".

Това сензационно откритие направи пред БНТ пловдивският бизнесмен Георги Гергов, който стана член на Националния съвет на БСП на последния конгрес на партията.

Бизнесменът отправи остри критики към българските политици, заявявайки, че всички те са корумпирани.

Гергов попита откъде са парите им, след като повечето носели костюми за хиляди долари.

"Аз съм пресметлив човек и такива движения не правя. В последните 3 месеца съм чул поне 100 определения за олигарх. В крайна сметка това върши работа на някой", каза още Гергов.

Той допълни, че в годините на целия преход се е познавал с всички властимащи.

"Как ще купят нас, успелите хора, как ще ме манипулира мен някой политик? Той не може да ме купи, той не може да ме изнуди. Може ли днес нещо да се случи на терена на бизнеса, ако ние не сме там! Зад всяка една политическа сила има кръгове, бизнес и лобита. Аз знаех, че когато се кандидатирам, ще бъда залят с помия", заяви Гергов.

На констатацията на водещия, че не очаквал такава откровеност от него, пловдивчанинът заяви: "Те имат студия, учат ги как да си мърдат ръцете, какво да говорят. Аз нямам опит", каза той.

Близкият до президента Георги Първанов бизнесмен продължи с откровенията си, заявявайки категорично, че в България корупция има, но в същото време попита дали някой в държавата въобще знае какво сме подписвали с ЕС по време на предприсъединителния период.

"Оттук нататък ще търсят нещо. В България няма олигархия. Ние сме много малка държава. Няма олигархия, тук има корупция", каза още социалистът.

Той обяви, че неговата сила е в семейството, което той запазил, и че дължи всичко на него.

В пристъп на неочаквано откровение Гергов обяви, че никога не е очаквал, че ще бъде това, което е днес.

"Аз съм агроинженер, викат ми свинар. Няма как това, което съм го научил по онова време като ръководител на комплекса, да не го използвам за себе си. Лягам си всяка вечер със 100 млн. лв. кредит и ставам всяка сутрин със 100 млн. лв. кредит", каза още пловдивският предприемач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase