Михаил Миков е хладнокръвен. Снимка: БГНЕС
fallback

Вътрешната комисися в Народното събрание не прие предложението ДОИ и ДОТИ да се обединят в самостоятелна агенция в рамките на МВР.

Помолен да коментира как приема решението, министърът на вътрешните работи Михаил Миков каза само: ”Хладнокръвно”.

Днес депутатите започнаха обсъждане на второ четене на поправките в закона за МВР, внесени от управляващото мнозинство.

Първоначално на заседанието е било отхвърлено предложението на депутати от ДСБ текстът за Агенцията да отпадне.

Това обясни пред журналисти тъмносиният депутат Атанас Атанасов. При последвалото гласуване на текста на вносителите, членовете на вътрешната комисия са отхвърлили предложението ДОИ и ДОТИ да бъдат обособени в самостоятелна агенция.

Следващите промени в Закона за МВР, които трябва да бъдат гласувани, предвиждат звеното за вътрешна сигурност да стане Дирекция към министъра на вътрешните работи, а МВР да има 5 главни дирекции – Криминална, Охранителна, Гранична, Досъдебно производство и Пожарна безопасност.

Промените предвиждат още дознанието да има национални, регионални и общински структури, а с разследване да се занимават и полицаи без юридическо образование.

Вътрешната комисия на Народното събрание продължава своята работа с обсъждане на поправките на извънредно заседание утре от 14,30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Vuicho Vanio

преди 15 години

Предлагам на следващите избори да гласуваме за Чуждестранна партия, която да си внесем.Нашите партии както се вижда се чудят само как да ни изДОИ като дойна крава!Мили ПОЛИЦИЦИ ... или по-добре само ЦИЦИ, разбираме желанието ви да променяте разни закони, но моля ви спомнете си че не сте в детската градина и не си играете на замъци и кули!

8

преди 15 години

Добра идея 7-ми, от склада в Челопечене изнасяли снарядите с камиони и ги продавали, къде отивали парите никой не знае. Сега се правят на изненадани и не заради взривовете, ами просто ги е яд че не са крали и те. 44-та година най-долната и мързелива прослойка на комунистите дойде на власт. Оттогава до сега, едни и същи хора, не са изпускали кокала. До 89-та година заблуждаваха народа със "светлото бъдеще" и същевременно те си крадяха на воля, вече 2008 "светло бъдеще" няма, остана само краденето на воля.

7

преди 15 години

Предлагам НАП НОИ и ДАИ да се обединят в нова агенция *** Да Ли

fallback