В близките дни кметът на София Бойко Борисов ще изпрати в Агенцията за строителен надзор документи, свързани със сградите край София, обитавани от лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това каза Борисов в интервю за предаването „Пропаганда” по Дарик.

Вчера Бойко Борисов обяви пред журналисти, че е наредил да се направи проверка за законността на имотите, както и дали са платени данъци за тях.

В интервю за днешния брой на вестник „Труд”, направено в двора на въпросния имот, Доган твърди, че това е хотел.

Кметът на София повтори, че прокуратурата също ще трябва да се произнесе по въпроса, а има и виновен районен кмет:

„Бездействието на районния кмет на „Витоша” и архитекта на район „Витоша”, които аз смених заради корупция, те бяха снимани как си прехвърлят пари, ще бъдат дадени на прокурорите заради бездействието си. Това е разликата между мен и г-н Доган. Аз спазвам закона, той счита, че всичко е над закона. Ако всеки си направи по една ограда, барбекю или незаконни постройки, затова и държавата е на такъв хал”, каза Борисов.

На въпрос дали смята, че наистина може да бутне незаконни постройки на тези 2 декара, Борисов отговори, че ако така е казал г-н Доган, той спекулира отново с това.

Както винаги съм заявявал: той ръководи държавата, тройната коалиция и всъщност никой не би могъл да го санкционира.

Не съм аз или кметството, които да го санкционират. Те са извън нашите правомощия. Това е ДНСК и съответно прокуратурата, но те едва ли ще се качат горе (в кв. Витоша- бел. ред)”, заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase