Разбрах за образуваното досъдебно производство миналата седмица от медиите, досега от прокуратурата не са ме търсили. Това каза бившият директор на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев пред bTV.

Георгиев категорично отрече от пътния фонд да са откраднати 200 милиона лева и заяви, че "99 процента от казаното, най-вече от ДСБ, е клевета".

"Нито лев не е излязъл от Фонда за несвършена работа", заяви Веселин Георгиев и призна, че е възможно да са направени само административни нарушения. Той акцентира върху професионализма на хората, които работят във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и подчерта, че "не е честно спрямо тях и спрямо свършеното от тях" ставащото в общественото пространство.

Същевременно вицепремиерът Меглена Плугчиева заяви, че основният проблем, който открива във Фонд "Пътна инфраструктура" е размиването на отговорността, като тя посочи подчинението й на три министерства.

Пътна инфраструктура и Шенген са едни от най-проблемните области, според Плугчиева. Тя допълни, че Пътна инфраструктура е и не добре обезпечена с кадри.

Според нея трябва да "санираме тази болна агенция", за да могат да бъдат отпушени две от най-важните програми, чрез които трябва да работят "Транспорт" и "Регионално развитие". Това са мега проекти за инфраструктурата.

България няма бъдеще без инфраструктура, каза Плугчиева. Най-шокиращото, на което европейските наблюдатели са се натъкнали на българските администратори, е начинът, по който те са бездействали шест или осем месеца, заяви още Плугчиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase