В началото на седмицата Сакскобургготски е изложил идеите си в тесен кръг. Снимка: Булфото
fallback

Трима министри от НДСВ са нарочени за смяна, съобщи bTV.

Според информация на телевизията Даниел Вълчев (министър на образованието), Веселин Близнаков (министър на отбраната) и Николай Василев (министър на държавната администрация) ще напуснат постовете си по искане на Симеон Сакскобургготски.

За техни приемници се спрягат Нина Чилова- за министър на образованието и Антон Станков- за министър на отбраната.

Другите двама министри от НДСВ- Гергана Грънчарова и Миглена Тачева засега запазвали постовете си.

Според източника на bTV Симеон Сакскобургготски ще смени и 15 заместник-министри, защото принадлежат към кръга на бившия вицепремиер Пламен Панайотов и заради участие в корупционни схеми, за които засега се говори неофициално.

В началото на седмицата Сакскобургготски е изложил идеите си в тесен кръг, но дори тези, които са присъствали, заобикалят темата за министерските рокади.

"Ние не смятаме че самоцелната смяна на министри е начин за решаване на вътрешно-партийни проблеми. Министрите, ако бъдат сменени, някой от тях по преценка на премиера, това ще стане по причини за подобряване на управлението", заяви заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев.

Причината за поисканите смени на министрите била разцеплението в НДСВ, както в местните структури, така и в Народното събрание. Жълтите вече се делят на лоялни към бившия монарх и лоялни към бившия вицепремиер Пламен Панайотов.

От пресцентъра на НДСВ заявиха, че не могат да коментират слухове по повод на казаното по bTV.

В момента лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски отсъствал от страната.

По-късно пред Дарик радио Милен Велчев нарече „инсинуация и провокация“ информацията за смяна на жълти министри. Той бе категоричен, че не съществува такъв документ, в който Симеон Сакскобургготски да е набелязал за смяна членове на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Валентина Велкова

преди 16 години

НДСВ заприлича на останалите партии-рожби на БКП.Всички некадърници- с високи постове!Смятам,че това е умишлено,т.е. те само чучела и послушковци,готови да продадат и майките си за дребни грошове.Не се ли усеща царя,че с такива около него става за присмех?

36

теменужка

преди 16 години

Оставка на цялото правителство, защото и останалите освен посочените трима са същите маскари - дали здравеопазването е здравеопазване, дали образованието е образование, дали културата е култура, дали отбраната ни е отбрана, дали земеделието ни е земеделието, дали правосъдието ни е правосъдие - дайте пример за едно нещо което е в ред в тази страна, защото аз не се сещам уважаеми реакционери, баби яги и прочие ***

35

преди 16 години

Вълчев е най-некадърният министър на образованието.

fallback